ترک گل
دی ۱۱, ۱۴۰۳
گل یا ماریجوانا از جمله مواد اعتیادآوری است که در بین جوانان و نوجوانان بسیار شایع است. ترک گل با افسردگی، خستگی شدید، بی حالی، اضطراب و تحریک پذیری شدید همراه است و این حالت ها ترک گل یا ماریجوانا را سخت تر می کند. اما ترک زیر نظر رواپزشک ترک گل می تواند به بیمار در کاهش علائم و خماری گل کمک کند. این مقاله می خواهد به بررسی اعتیاد به ماریجوانا و ترک گل آن بپردازد.
اعتیاد به مواد مخدر
اعتیاد به مواد مخدر بسیار خطرناک تر ار هر نوع اعتیادی برای سلامتی افراد است؛ چراکه نه تنها افراد مصرف کننده بلکه افراد نزدیک را نیز درگیر خود می کند. اعتیاد به مواد مخدر یک فرایند دوره ای است که در آن افراد، به علت مصرف مداوم و نامناسب مواد مخدر، این فرایند دوره ای چرخه ای را تجربه می کنند. علت اصلی اعتیاد در این مسئله است که تحریک پذیری سلول های عصبی در وضعیت استعمال مواد مخدر به شدت افزایش می یابد و در نتیجه به تدریج مقدار دوز مصرفی مورد نیاز نیز بیش تر می شود.
جنبه جسمی و قابل مشاهده اعتیاد، مصرف اجباری در فرد مصرف کننده است؛ در واقع گیرنده های عصبی نسبت به برخی از ترکیبات موجود در مواد مخدر ویژگی حساسیت پذیری دارند و عملکردشان نیز وابسته به حضور مواد مورد نظر در دوره اعتیاد می شود. جنبه غیر جسمی اعتیاد نیز ریشه در میل شدید و یا اجبار ذهنی نسبت به مصرف ماده مخدر دارد.
انواع مواد مخدر
بطور کلی از لحاظ علائم، نشانه ها، عوارض و نحوه ترک، مواد مخدر به ۴ دسته زیر تقسیم بندی می شوند:
- توهم زا ها
- کانبیس ها
- مخدر ها
- محرک ها
اعتیاد به مواد مخدر یک مشکل جدی است؛ متاسفانه در این بین تنوع مواد مخدر روز به روز در حال افزایش است. در اغلب موارد هیچ فردی با هدف اعتیاد، شروع به مصرف ماده مخدر نمی کند ولی اعتیاد به مواد مخدر امری بسیار متداول است که به سرعت در افراد می تواند رخ دهد. از طرف دیگر اغلب افراد معتاد ممکن است در ابتدا میزان اعتیاد خفیفی را تجربه کنند ولی متاسفانه به مرور زمان، دوز مواد مصرفی بیش تر و خطر ناک تر می شود؛ در نتیجه اعتیاد شدید تر می شود.
یکی از شایع ترین موارد اعتیاد به مواد مخدر، اعتیاد به ماده مخدر ماریجوانا و مشتقات آن است؛ ماریجوانا از دسته کانبیس ها است و خاصیت اعتیاد زایی بالایی دارد و همین مسئله می تواند فرایند اعتیاد به آن را در افراد سرعت ببخشد.
ماری جوانا و اعتیاد به گل
مواد اعتیاد زا دارای دسته های مختلفی هستند که همگی سبب ایجاد وابستگی های روانی و جسمی در افراد نسبت به مواد و مصرف مکرر آن ها می شوند. ماری جوانا در طبقه خانواده اعتیاد زای کانابیس ها قرار می گیرند که از برگ های خشک و غنچه های گیاه شاهدانه، خاصل می شوند.
گیاه شاهدانه دارای نژاد های مختلفی است که دو نوع اصلی ماریجوانا از دو نوع گیاه شاهدانه تحت عنوان ایندیکا و ساتیوا استخراج می شوند. تفاوت نوع گیاه شاهدانه ای که ماریجوانا از آن استخراج شود، در اثار و نوع نشئگی ناشی از مصرف ماریجوانا اثر متفاوتی می گذارد. متاسفانه از ترکیب دو نژاد ایندیکا و ساتیوا نژاد های پیوندی نوین نیز ممکن است تولید شوند.
امروزه نوعی سوم از گونه شاهدانه تحت عنوان رودرالیس در تهیه ماریجوانا استفاده رایجی پبدا کرده است. این گونه به دلیل غلظت کم تر عنصر THC، بیش تر در خدمات بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد. هر کدام از انواع ماریجوانا اثری مخصوص بر مصرف کننده می گذارد که اغلب افراد بر اساس اثر دلخواه خودشان، نوع ماریجوانا را انتخاب و آن را مصرف می کنند. می توان گفت به همین دلیل است که اثر مصرف یک نوع ماریجوانا در دو فرد ممکن است یکسان نباشد. همچنین علائم ترک گل در افراد مختلف است.
آیا ماریجوانا اعتیاد زا است؟
باور غلط رایج در بین افراد مبنی بر این است که ماریجوانا سبب اعتیاد نمی شود؛ در حالیکه بیش از ۴۰۰ نوع ماده اعتیاد زا خطرناک در ماریجوانا وجود دارد. تتراهیدروکانابینول (THC) عنصر روانگردان ماریجوانا است که سبب ایجاد احساس سرخوشی کاذب در افراد می گردد و می توان نتیجه گرفت که آثار روانی ناشی از مصرف ماریجوانا تحت تاثیر این عنصر است. بخش کانابیدیول (CBD) نیز تا حدی سرشار از آثار روانگردان است. تتراهیدروکانابینول (THC) ترکیب ثابتی است که در انواع مختلف سایر فرآورده های گیاه شاهدانه نیز وجود دارد.
متاسفانه افراد زیادی به دلیل عدم داشتن اطلاعات کافی اقدام به مصرف ماریجوانا میکنند تا به حالت سرخوشی برسند، غافل از اینکه ماری جوانا ماده ای روان گردان است و آثار خطرناکی را بر روان مصرف کنندگان برجای می گذارد. ماریجوانا توان ایجاد وابستگی روانی بسیار بالایی را در خود دارد و همچنین به دلیل روان گردان بودن، ترک گل و دیگر روان گردان ها اغلب سخت تر از سایر مواد مخدر است.
نحوه مصرف ماریجوانا
ماده مخدر ماریجوانا به شیوه های متنوعی ممکن است مورد مصرف قرار بگیرد. این شیوه ها عبارتند از:
- استنشاق: اگر ماریجوانا به صورت پودر و یا خرد شده باشد، اغلب به شکل محتوا در داخل کاغذ سیگار پیچیده می شود و با اصطلاح رایج رول علف، مورد مصرف قرار می گیرند. به پیچیدن سیگار محتوی ماری جوانا به اصطلاح بار زدن می گویند.
- دود کردن با ویپ: ویپ ها ابزار رایجی است که با استفاده از باطری کار می کنند. مایعی که داخل ویپ قرار دارد، حاوی تنباکو و ماریجوانا است که به صورت دود استنشاقی تبدیل می شود و با وجود اینکه ضرر کم تری از سیگار دارد، ویپ نیز می تواند سبب اعتیاد در افراد شود.
- دود کردن با بانگ: بانگ وسیله ای است که برای دود کردن تنباکو و شاهدانه مورد استفاده قرار می گیرد و نوع عملکرد آن شبیه قلیون است. ترک گل در مواردی که دود می شود سخت تر است.
- مصرف خوراکی: ماری جوانا در وضعیت خوراکی نیز متاسفانه توان مصرفی به شکل نوشیدن، کیک، بیسکویت، آب نبات، شکلات، بستنی، سس و…، را دارد. زمانیکه ماریجوانا به صورت خوراکی مصرف شود، مدت زمان اثر آن می تواند بیش تر طول بکشد و البته مدت زمان برطرف شدن اثر آن نیز بیش تر به طول می انجامد.
- روغن ماریجوانا: روغن ماریجوانا نیز به شکل خوراکی مورد استفاده قرار می گیرد و یکی از این شیوه های خوراکی، مصرف به طریق زیر زبونی است. البته مصرف روغن ماریجوانا به صورت نوشیدنی نیز بسیار رایج است.
بعد از کشیدن گل چه اتفاقی می افتد؟ علائم اعتیاد به ماریجوانا
علائمی وجود دارند که پس از مصرف ماریجوانا در افراد پدید می ایند. تعدادی از این علائم عبارتند از:
- فرد مصرف کننده اقدام به خنده های بی دلیل و ناگهانی می زند.
- فرد مصرف کننده اغلب دارای خلق و خوی سرخوشی است.
- قرمز شدن چشمان و متورم شدن آن ها
- کاهش توانایی های حافظه ای و اختلال در بازیابی اطلاعت ذهنی
- روش راه رفتن از حالت عادی خارج می شود و به شکلی گیج مانند شبیه می باشد.
- پس از گذشت چندین ساعت و اتمام اثر دارو، مصرف کنندگان به شدت احساس ضعف می کنند و اغلب خواب سنگین و طولانی مدتی را تجربه می کنند.
عوارض ماریجوانا
عوارض ناشی ار مصرف ماریجوانا در دو وضعیت کوتاه و بلند مدت رخ می دهد. اکثر این عوارض پس از ترک گل از بین می روند. از آثار مهم کوتاه مدت مصرف ماری جوانا می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- گلو درد
- خشكی دهان
- سرفه های مداوم
- افزایش مشکلات قلبی
- رفتار های خشونت بار
- پر خوابی
- افزایش اشتها
- شوریدگی
- یاوه گویی
- از بین رفتن تمرکز فکری
- پرخونی در مویرگ های چشم
- بروز مشکلات جنسی
- اختلال در تکلم و صحبت
- عدم توانایی در برقراری ارتباط با دیگران
- افت توان یادگیری
- از بین رفتن توان حافظه
- بروز حس شکاکی
- ناتوانی در تمایز رویا و واقعیت
- کاهش توان تصمیم گیری
- استرس
- اضطراب
- توهم
عوارض بلند مدت اعتیاد به ماریجوانا
از عوارض بلند مدت مصرف ماری جوانا نیز می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ایجاد وابستگی شدید
- کاهش علاقه و انگیزه
- افزایش احتمال استفاده از مواد مخدر دیگر
- ترس زیاد
- تزلزل شخصیتی
- فرار از محل کار
- امکان بروز انواع سرطان
- ضعف سیستم ایمنی بدن
- آسیب پذیری در برابر بیماری ها
- مشکلات تنفسی و ریوی
- اختلال در عملکرد جنسی
- ناباروری
- خطر ابتلا به جنون و ادامه آن حتی پس از ترک گل
لازم به یادآوری است که در ۴-۶ هفته پس از ترک گل، بسیاری از این عوارض از بین می روند. اختلالات روانی نیز حین ترک گل توسط رواپزشک درمان می شود.
تاثیر ماری جوانا بر مغز
مطالعات زیادی نشان می دهند که مصرف ماریجوانا می تواند دارای آثار مستقیم و غیر مستقیم بر مغز باشد؛ در واقع آثار ناشی از مصرف ماریجوانا اغلب خود را در بعد روانی نشان می دهند. پس از مصرف ماده مخدر ماریجوانا، ماده شیمیایی اعتیاد زا موجود در ماریجوانا به سرعت بوسیله جریان خونی اطراف شش ها جذب می شود و به سرعت به سلول های عصبی مغز می رسند. این سلول های عصبی اغلب تحت عنوان گیرنده معروف هستند چون این سلول ها اطلاعات دریافتی را از سایر بخش های بدن دریافت می کنند و سبب ایجاد تغییراتی در گیرنده های عصبی می شوند.
زمانیکه فردی بصورت مکرر از موادی نظیر گل، ماری جوانا و یا حشیش، استفاده کند ماده شیمیایی THC موجود در آن ها بوسیله عبور از نواحی مخصوص مغز، تاثیرات مختلف مضری را بر روی عملکرد های عاطفی، ذهنی، شناختی و روانی او می گذارند.
تاثیر گل بر احساسات
در اغلب مواقع مصرف ماریجوانا، احساسات و عواطف افراد مصرف کننده را تشدید می کند. مصرف روزانه ماریجوانا می تواند با عواقب منفی زیادی در تغییرات خلق و خو مرتبط باشد. ماری جوانا این توان را دارد که احساسات موجود در فرد را، تشدید کنند و تجربه آن ها را قوی تر کنند. در نتیجه افراد پس از مصرف ماریجوانا، از نظر روانی لحظه هایی را در زندگی خود تجربه می کنند که برای آن ها تازه و پر هیجان هستند.
به علاوه ، به نظر می رسد افرادی که از ماری جوانا استفاده می کنند از نظر سرعت پردازش اطلاعات، حافظه کاری، عملکرد اجرایی و ادراک بصری و فضایی ضعیف تر عمل می کنند. آثار طولانی مدت ممکن است ناشی از مصرف ماریجوانا شامل نقص های عصبی شناختی، روان پریشی و اختلال اضطراب اجتماعی باشد.
ماریجوانا و اعمال شناختی
مصرف مکرر ماریجوانا قسمت های مختلف مغز را که مرتبط با حافظه، توجه و یادگیری هستند را تحت تاثیر جدی قرار می دهد. البته این ماده اثر بیش تری را بر روی ناحیه هیپوکامپ مغز می گذارد که نقش اصلی در حافظه کوتاه مدت و انتقال اطلاعات به حافظه بلند مدت را دارد.
شاید به همین دلیل است که افرادی که ماریجوانا مصرف می کنند در نگهداری اطلاعات در حافظه خود مشکل پیدا می کنند و به سرعت آن ها را فراموش می کنند. در واقع ماریجوانا بر توانایی یادگیری و به یادسپاری اطلاعات، اثر تخریبی مهمی می گذارد. هرچه مصرف ماریجوانا در افراد بیش تر گردد، احتمال ایجاد اختلال در سایر مهارت های اجتماعی، شغلی و ذهنی نیز بیش تر می شود. متاسفانه بر اساس تحقیقات علمی، اثر مخرب ماریجوانا روی حافظه و یادگیری می تواند حتی پس از گذشت هفته ها از مصرف آن همچنان در فرد باقی بماند.
اختلالات روانی ناشی از اعتیاد به گل
THC با تاثیر مستقیم بر روی سیستم لیمبیک مغزی سبب بروز خنده های بی کنترل ناگهانی و افکار همراه با سوءظن شدید می گردد. در این بین ممکن است وضعیت هایی نظیر افسردگی، اضطراب و ترس بی مورد با مصرف ماری جوانا تشدید شوند.
مطالعات علمی اثبات کرده اند که ماده ماریجوانا می تواند در زندگی روزمره مشکلاتی را ایجاد کند و اغلب دلیل این امر ایجاد اختلال در مسائل ذهنی و همچنین مشکلات خلق و خویی است. همچنین شاید به همین دلیل است که فاز هایی از ترس، اضطراب، خشم و خوشحالی غیر طبیعی در افراد پس از مصرف بوجود می آید که همین فاز ها سبب ایجاد اختلال در روند زندگی روزمره و عادی می گردد.
از طرف دیگر مصرف مکرر و طولانی مدت ماده ماریجوانا در فرد منجر به وضعیتی بیمار گونه به نام سندروم فقدان انگیزش می شود که با بی انگیزگی و بی میلی فرد در استمرار گذراندن جنبه های تحصیلی، شغلی و یا هر فعالیت اجتماعی دیگری نیز مشخص می گردد.
مصرف تفریحی گل
متاسفانه امروزه اغلب به دلیل منافع اقتصادی تجارت مواد مخدر در سطح دنیا و با توجه به اینکه بسیاری از نوجوانان و جوانان به دلایل مختلفی می خواهند تجربه مصرف ماده مخدر را داشته باشند، باوری غلط مبنی بر اینکه استفاده از ماده مخدر ماریجوانا، به ویژه تنها یک بار برای تفریح، هیچ خطری ندارد، رایج شده است.
مطالعات علمی، مشاهدات عینی و تجربه های بسیاری از جوانان حاکی از نتیجه عکس این باور است. در واقع به نظر می رسد که در حدود ۴۰۰ ماده سمی و اعتیاد آور، شامل THC، در ماریجوانا وجود دارد. نتایج آماری حاکی از آن است که مصرف ماریجوانا حتی برای یکبار ممکن است سبب ایجاد وابستگی جسمی و روانی به این ماده در افراد مصرف کننده شود، در واقع در اغلب موارد فرد پس از اولین مصرف ولع بیش تری به مصرف مجدد در خود احساس می کند.
بسیاری از افراد به ویژه جوانان و نوجوانان به دلیل عدم داشتن آگاهی کافی و مناسب، اقدام به استفاده و یا به اصطلاح مصرف تفریحی ماریجوانا می کنند؛ علت اصلی این تمایل به تجربه و انتخاب ماده ماری جوانا اغلب این تصور نادرست است که ماری جوانا از جنس مواد مخدر گیاهی است و عوارض مواد مخدر شیمیایی را ندارد. بنابراین افراد با نیت دستیابی به سرخوشی سریع و بی دردسر در مسیر مصرف ماری جوانا گام می نهد، غافل از اینکه ماریجوانا بدلیل روانگردان بودن، حتی می تواند در همان تجربه اول، آثار بسیار مخربی را بر جسم و روان فرد مصرف کننده بگذارد.
ماریجوانا چند ساعت در بدن می ماند؟
پس از مصرف نخست ماری جوانا، آزمایش های ادرار وجود THC در بدن را پس از ۷ تا ۱۰ روز همچنان مثبت نشان می دهد. به تدریج در افرادی که به طور دائمی ماری جوانا مصرف می کنند، حتی اگر ۲ تا ۴ هفته از آخرین دفعه مصرفشان گذشته باشد، همچنان آزمایشات وجود THC را در بدن آن ها نشان می دهند. بطور کلی اینکه چه مدت زمان لازم است تا ماریجوانا از بدن افراد مصرف کننده خارج گردد به عوامل زیر بستگی دارد:
- دفعات مصرف
- سن
- مقدار دوز مصرفی
- جنسیت
- حجم توده بدن
فواید ترک گل | پس از ترک ماریجوانا چه اتفاقی می افتد؟
درمان اعتیاد به ماریجوانا دارای فواید زیادی می باشد؛ در واقع بعضی از تغییرات مثبت به سرعت پس از ترک گل ماریجوانا رخ می دهد و برخی دیگر از تغییرات مثبت، مدت زمان بیش تری طول می کشد تا خود را نشان دهند. تعدادی از این نتایج مثبت عبارتند از:
- بهتر شدن تمرکز پس از ترک گل
- افزایش انرزی و رفع کرختی و سستی
- بهتر شدن عملکرد حافظه
- بهبود عملکرد تنفسی
- سالم تر شدن سیستم تنفسی و قلبی عروقی
- تعادل یابی خلق و خو
- بهبود در روابط اجتماعی با ترک گل
- بعبود عملکرد تحصیلی و کاری
- بهزیستی و بهبودی سلامت کلی
- بهبود وضعیت مالی پس از ترک گل
برای ترک گل چه کار باید کرد؟
اعتیاد پدیده ای تدریجی است که در شکل گیری آن مولفه های مختلفی ایفای نقش دارند. از این رو به منظور ترک گل و درمان آن نیز بهتر است که برنامه درمانی در بازه زمانی مناسب طی گردد تا مسیر ترک گل و درمان به خوبی سپری گردد.
نکته بسیار ضروری و آگاهی بخش درباره مصرف ماریجوانا این است که برعکس مواد مخدر صنعتی نظیر شیشه، هروئین و…، که آثارشان ابتدا بر سلامت جسمی و سپس بر سلامت روانی است، عوارض ماریجوانا در ابتدا بر روی روان افراد است و این ماده اغلب وابستگی روانی بیش تری را در افراد مصرف کننده ایجاد می کند.
شاید به همین دلیل است که روند درمان و ترک مواد مخدری نظیر ماریجوانا گاه به مراتب سخت تر و پیچیده تر از مواد مخدر صنعتی نظیر شیشه است. از این رو بهتر است به جد از هر گونه مصرف این ماده مخدر و هر نوع ماده مخدر دیگری با توجیه مصرف تفریحی، پرهیز کرد.
روش ترک گل
کلیدی ترین نقش درمانی در فرایند ترک گل و درمان اعتیاد به مواد مخدر، خود مصرف کننده است. برنامه های درمانی ترک اعتیاد، دامنه وسیعی از برنامه های دارویی، سم زدایی و روان درمانی را در بر می گیرد؛ در واقع با توجه به تفاوت های فردی، سنی و جنسیتی مصرف کنندگان و در سویی دیگر تفاوت های موجود در نوع مواد اعتیاد زا، مقدار دوز آن ها و مدت زمان دوره اعتیاد، برنامه های درمانی و زمان لازم برای تکمیل آن ها در هر شخص می تواند متغیر باشد.
مصرف هر نوع ماده مخدر سبب ایجاد وابستگی جسمی و روانی در فرد مصرف کننده می شود. ولی در مورد ترک ماری جوانا تنها رفع وابستگی جسمی، سخت نیست بلکه رفع وابستگی روانی نیز مشکل اصلی بسیاری از مصرف کنندگان متمایل به ترک ماریجوانا است؛ به عبارت دیگر از بین بردن وابستگی روانی بسیار سخت تر و زمانبر تر از رفف وابستگی جسمی است.
بنابراین ترک ماریجوانا بعلت وابستگی روانی زیادی که ایجاد می کند نیاز به برنامه های روان درمانی وسیع تری نسبت به برنامه های دارویی و یا سم زدایی دارد که البته باید زیر نظر متخصصین حوزه ترک اعتیاد، این مسیر سپری می گردد. از طرف دیگر خوشبختانه با استفاده از برنامه های مناسب روان درمانی می توان به درمان آسیب های روانی همراه با مصرف ماریجوانا در افراد کمک کرد.
علائم ترک گل یا ماریجوانا
خوشبختانه علائم ترک ماریجوانا نسبت به سایر مواد مخدر ممکن است خفیف تر است. این علائم اغلب در طول چند هفته کاهش می یابند و به تدریج از بین می روند. تعدادی از آن ها عبارتند از:
- تحریک پذیری
- اختلال در خواب
- افسردگی
- بی اشتهایی
- اضطراب
- خستگی شدید
- بی قراری
- اختلالات خواب
- لرزش دستها
- کاهش وزن
- سردرد
- خشم
- تب و لرز
- سرفه
- تمایل به مصرف ماریجوانا
راهکار های اصلی در ترک گل
خوشبختانه ترک اعتیاد امری شدنی است و اگر فردی تصمیم جدی برای ترک اعتیاد به ماریجوانا بگیرد، می توان امید داشت که این مسیر به درستی سپری گردد. راهکار هایی به منظور ترک ماریجوانا وجود دارند که برخی از آن ها عبارتند از:
- پشتیبانی حرفه ای: استفاده از خدمات حرفه ای مشاوران و روانشناسان متخصص در زمینه اعتیاد میتواند به کمک شایانی به افراد معتاد در مسیر درمان اعتیاد بکند. این امر به خصوص در موارد بروز علائم ناشی از ترک ماریجوانا، به خوبی خود را نشان می دهند.
- درمان شناختی-رفتاری(CBT): این روش ترک گل که توسط متخصصین انجام می شود، به افراد کمک می کند تا الگو های فکری نامناسب و رفتار های ناسالم مرتبط با مصرف سوء ماریجوانا را شناسایی و تغییر بدهد.
- گروه های حمایتی: شرکت در گروه های حمایتی نظیر فعالیت های گروه درمانی، یک امر بسیار موثر در ترک انواع اعتیاد است؛ چراکه در فضاهای گروهی افراد دارای شباهت دور هم جمع می شوند، تجربیات خود را با هم به اشتراک می گذارند و مسیر ترک اعتیاد به خوبی می تواند سپری گردد. بنابراین نقش حمایت اجتماعی در نتیجه مثبت ترک اعتیاد موثر است.
- دارو درمانی: به هیچ عنوان تا به امروز دارویی برای ترک ماریجوانا کشف نشده است. استفاده از دارو ها تنها به منظرور کاهش علائم ترک نظیر اضطراب و بی قراری کمک می کنند؛ البته این مسئه باید توسط متخصص تجویز گردد و مصرف خودسر، خود خطرناک است.
- تغییر سبک زندگی: وجود و بروز تغییرات مثبت در شیوه زندگی، به ویژه مواردی نظیر داستن برنامه غذایی سالم، ورزش های منظم و خواب کافی، میتوانند به بهزیستی و بهبود وضعیت جسمی و روانی در مسیر ترک گل بینجامد.
- کنترل محرک ها: شناساخت موقعیت ها، مکان ها و یا افرادی که فرد در حال ترک گل را به سمت مصرف ماریجوانا ترغیب کنند و دوری از آن ها، امر بسیار مهمی است که توجه به آن ها نقش مثبتی در ترک اعتیاد دارد.
- مدیتیشن: در مسیر ترک اعتیاد به ماریجوانا استفاده از روش های مدیتیشن و تمرینات متنوع آرام سازی ذهنی، می تواند به کاهش استرس و اضطراب ناشی از ترک اعتیاد به ماریجوانا بینجامد.
- حمایت از خانواده و دوستان: بهره مندی از یک شبکه مناسب از افراد نزدیک و البته حامی که بتوانند به فرد در حال ترک گل انگیزه و تشویق لازم را ببخشند، می تواند به مسیر ترک اعتیاد به ماریجوانا کمک شایانی بکند.
بهترین روانپزشک ترک گل
اولین قدم در این مسیر، ارزیابی دقیق وضعیت روانی و جسمی فرد است. روانپزشک با بررسی تاریخچه مصرف، علائم وابستگی و مشکلات روانی مرتبط، میتواند برنامه درمانی مناسبی طراحی کند و با توجه به وضعیت جسمی روانپزشک ترک گل داروهای حمایتی برای ترک گل تجویز کند. این داروها میتوانند به کاهش علائم ترک و اضطراب در زمان سم زدایی ترک ماریجوانا کمک کنند. استفاده از داروهای ضدافسردگی یا داروهای تنظیمکننده خلق و خو میتواند در این مسیر مفید باشد. البته تجویز دارو باید تحت نظر روانپزشک و با توجه به وضعیت خاص هر فرد انجام شود.
یکی از دیگر تأثیرات مثبت روانپزشک ترک گل یا ماریجوانا، ارائه مشاورههای روانی در کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دوباره است. روان درمانی حین ترک گل میتوانند شامل تکنیکهای مدیریت استرس، مهارتهای مقابله با وسوسهها و روشهای تقویت اراده باشند. روانپزشک با ایجاد فضایی امن و حمایتگر، به فرد اجازه میدهد تا احساسات و مشکلات خود را بیان کند و راهکارهای مناسبی برای مقابله با آنها پیدا کند.
بهترین روانپزشک ترک ماریجوانا در مرکز ترک گل به بیماران بستری در مرکز کمک می کند تا تا عوامل زمینهای که ممکن است باعث مصرف ماریجوانا شده باشند را شناسایی کنند. این عوامل میتوانند شامل مشکلات خانوادگی، فشارهای اجتماعی، یا اختلالات روانی مانند اضطراب و افسردگی باشند. با شناسایی این عوامل، فرد میتواند به صورت مؤثرتری بر روی آنها کار کند و از بازگشت به مصرف ماریجوانا جلوگیری کند.
مرکز ترک اعتیاد طلو عی دوباره امکان ترک گل به صورت بستری، سرپایی و در منزل را برای بیماران خود فراهم نموده است تا افرادی که به هر دلیلی امکان بستری ندارند بتوانند حتی در منزل تحت نظر پزشک متخصص مراحل ترک گل را بپیمایند. برای اطلاع دقیق از هزینه ترک گل در کلینیک یا دیگر سوالات خود کافی است کلمه مشاوره را به شماره ۰۹۱۲۰۴۷۴۸۱۰ ارسال کنید تا مشاوره رایگان ترک اعتیاد با شما تماس بگیرند.