ترک ترامادول
دی ۱۸, ۱۴۰۳
ترک ترامادول با متادون امکان پذیر نیست. ترامادول یک داروی شبه مخدر است که به عنوان مسکن برای تسکین دردهای متوسط تا شدید تجویز می شود. بهترین روش برای مدیریت علائم ترک ترامادول، روش ترک تدریجی با کاهش دوز مصرفی است. از داروهای متادون و بوپرنورفین به دلایل مختلفی که در ادامه بیان می شود برای ترک ترامادول استفاده نمی شوند.
وابستگی و اعتیاد به دارو یعنی چه؟
بطور کلی واژه اعتیاد اصطلاحی است که برای توصیف یک رفتار مکرر و آسیب زا، مورد استفاده قرار می گیرد. بادی در نظر داشت اعتیاد یک امر غیرارادی است و افراد در شروع آن کنترلی بر جریان ندارند. تعاریف متعدی درباره اعتیاد می تواند اراده گردد؛ نقطه اشتراک همه این تعاریف نیز ایجاد وابستگی در افراد است.
از دید فیزیولوژیکی اعتیاد واکنشی غیر ارادی و جسمی است که در اثر ماده ای خاص، در افراد ایجاد می شود. از دید روانی نیز اعتیاد یک مجموعه رفتار مکرر و وابستگی زا در افراد است که افراد به دلایل مختلفی به آن ها اقدام می کنند و اغلب دارای اشکال در کنترل تکرار رفتار و عادت کردن به آن است. بنابراین بطور کلی اعتیاد عبارتست از: بروز وابستگی ناسالم جسمی و روانی نسبت به محرکی خاص که موجب انجام و تکرار مجدد رفتار های چرخه ای شکل در افراد معتاد می گردد.
در فرایند اعتیاد، نوعی کشش غیر قابل مهار نسبت به محرکی خاص در افراد پدیدار می شود؛ البته در اعتیاد به مواد اعتیاد زایی نظیر مواد مخدر، مواد دارویی و الکل، وابستگی فیزیکی اغلب قابیت مشاهده دارند درحالیکه در امر وابستگی روانی ناشی از اعتیاد به این دسته از مواد، علائم قابل مشاهده آشکار نیستند و این علائم اغلب عمیق تر از علائم جسمی و بدنی هستند.
در بحث وابستگی روانی انسان به مصرف مواد اعتیاد زا، وابستگی ناشی اغلب یک اجبار ذهنی غیر قابل مهار در افراد معتاد است که ثبات این اجبار، اغلب پایدار است و در افراد معتاد می تواند بشکل ریشه ای باقی بماند؛ البته این بدین معنا نیست که احتمال از بین بردن این اجبار ذهنی در افراد معتاد ممکن نیست.
ترامادول چیست؟
با توجه به پیشرفت های حوزه علم پزشکی و دارویی، همه ساله دارو های جدیدی تولید و توزیع می شوند که ضمن آثار مفید حود، می توانند عوارض مهمی نیز برجای بگذارند؛ یک دسته از این دارو ها عبارتند از دارو های مسکنی که خاصیت اعتیاد زایی را در خود دارند.
ترامادول Tramadol یک مسکن ترکیبی و غیر طبیعی است که ساختار و عملکرد آن تا حدی شبیه به مواد مخدر و یا مواد افیونی دیگری نظیر مرفین، شیشه، تریاک و….، است. این دارو دارای بسیاری از آثار مشابه مواد مخدر دیگر است ولی متاسفانه برخی از افراد تصور می کنند که ترامادول دارای سطح پایینی از اثر اعتیاد زایی است؛ به همین دلیل ممکن است این باور غلط تبدیل به بعدی خطرناک برای افرادی گردد که احتمال اعتیاد به ترامادول در آن ها بیش تر است.
برخلاف باور عمومی، دارو های تسکین دهنده ضد درد دارای اثر اعتیاد زایی بالایی هستند و اغلب مصرف سوء یا بی رویه آن می تواند افراد را دچار احساس سرخوشی کاذب و تغییر حالت های روانی از لحاظ خلق و خو بکند؛ بنابراین مصرف این مواد به ویژه ماده ای مثل ترامادول نیز می تواند سبب بروز وابستگی روانی و جسمی در افراد گردد.
فواید قرص ترامادول | موارد مصرف ترامادول ۲۲۵
زمانیکه نخستین بار داروی ترامادول معرفی شد، به عنوان یک گزینه بی خطر و بدون عارضه در جهت درمان درد های جسمی شناخته می شد و و دارای اثر اعتیاد زایی پایینی است؛ در حالیکه مشخص شده است افرادی دارای مصرف سوء مواد اعتیاد زا، به ویژه معتادان به موادی نظیر تریاک، به احتمال بیش تری امکان دارد به ترامادول نیز اعتیاد پیدا کنند. متاسفانه حتی در مواردی اعتیاد به ترامادول می تواند تبدیل به ماده ای کشنده شود که مصرف افراطی آن نیز می تواند سبب اوردوز در افراد گردد.
اشکال مختلف ترامادول
ترامادول در انواع مختلفی تولید می شود که براساس شرایط بیماران می تواند مورد استفاده قرار یگیرد. رایج ترین اشکال ترامادول عبارتند از:
- کپسول
- کپسول طولانی رهش
- مایع محلول
- قرص ترامادول
- سوسپانسیون
- قرص طولانی رهش
دیگر نام های رایچ ترامادول
ترامادول بصورت قرص اغلب با دوز های اصلی ۵۰ و۱۰۰ و ۲۲۵، و تحت عناوین مختلف تجاری در بسیاری از داروخانه ها، به فروش میرسند. تعدادی از رایج ترین عناوین داروی ترامادو عبارتند از:
- ایرامادول
- تدامول
- آلاپین
- تکسیدول
- ترامارام
- بایومادول
- تادول
- ترالژین
- رالژین
- مابرون
- ترامد
مصرف همزمان ترامادول و استامینوفن
ترکیب ترامادول و استامینوفن برای تسکین درد حاد و شدید که نیاز به درمان اپیوئیدی داشته باشد تجویز می شود. زمانی که سایر داروهای ضد درد به اندازه کافی خوب عمل نمی کنند یا درد هنوز قابل تحمل نیست، استفاده می شود. هنگامی که این ترکیب با هم استفاده می شود، نسبت به هر دارویی که به تنهایی استفاده می شود، برای تسکین دردهای شدید بهتر عمل می کند. به یاد داشته باشید، استفاده از این ترکیب حتما باید زیر نظر پزشک باشد.
ترامادول برای تاخیری | مصرف ترامادول برای زودانزالی
تحقیقات نشان داده است که مصرف ترامادول می تواند تا حد خوبی زودانزالی را درمان کند و رضایت از رابطه جنسی و کنترل انزال را افزایش دهد. روش مصرف ترامادول برای تاخیری طبق دستور پزشک و حدود ۱تا ۲ ساعت قبل از رابطه است. برای درمان زودانزالی با ترامادول مصرف دارو از دوز کمتر شروع می شود. لازم است از مصرف همزمان الکل با ترامادول خودداری شود. اگرچه مصرف ترامادول برای تاخیری نتیجه مثبت و امیدوار کننده دارد اما درمان طولانی مدت با ترامادول می تواند خطر اعتیاد را افزایش دهد.
اعتیاد به ترامادول
متاسفانه تمایل به مصرف ترامادول و اعتیاد به آن، در سال های اخیر رشد یافته است و از این روست که تحقیقات زیادی در این باب انجام گرفته شده است؛ یافته ها حاکی از این نکته هستند که در میان افرادی که دارای اعتیاد به ماده ای اعتیاد زا هستند، اعتیاد به ترامادول نیز می تواند رخ دهد و حتی با میزان وابستگی روانی بالا تر.
در واقع داروی ترامادول می تواند آثار جدی عمیقی بر فرد بگذارد و یکی از این آثار، اعتیاد به ترامادول است. افراد دارای این القای ذهنی می شوند که ممکن است بدون بروز هر گونه وابستگی و اعتیاد، به مصرف ترامادول بپردازند در حالیکه تجارب زاید نشان از نتیجه منفی این امر می دهد.
وابستگی و ترامادول
تحقیقات زیادی در ارتباط با ترک اعتیاد و یا وابستگی به مواد مخدر و الکل انجام شده اند که یافته های آن ها حاکی از این نکته است که ترامادول بطور بالقوه بر سیستم عصبی مغز تاثیر جدی می گذارد. اعتیاد به ترامادول در سیستم زیستی _ شیمیایی عصبی فرد تاثیر شدیدی می گذارد و با کاهش تولید دوپامین و سایر انتقال دهنده های عصبی، از فعالیت های نورونی می کاهد.
سیستم عصبی بیش ترین نقش را در مصرف سوء مواد اعتیاد زا و وابستگی به آن ها، ایفا می کند؛ بررسی میزان وابستگی جسمی به ترامادول نشان می دهد که در ابتدا افراد آثار کم و خفیفی از وابستگی به این دارو را در خود نشان می دهند ولی به تدریج، ممکن است گرایش های شدید جسمی و روانی نسبت به ترامادول پیدا کنند که در نهایت ممکن است منجر به اعتیاد به ترامادول گردد.
علائم اعتیاد به ترامادول
علائم ترک اعتیاد به ترامادول برای افراد مختلف به دلیل موفه های متفاوت سنی و مدت زمان مصرف ترامادول، می تواند متفاوت باشد. متاسفانه به نظر می رسد در سال های اخیر رده سنی نوجوانان در معرض آسیب پذیری بیش تری نسبت به مصرف هر ماده اعتیاد زایی، به ویژه مسکن هایی نظیر ترامادول، قرار گرفته اند که آگاهی خانواده ها نسبت به علائم احتمالی مصرف ترامادول و اعتیاد به آن می تواند فرزندان را از این چاه عمیق، نجات دهد. بطور کلی برخی از علائم اصلی اعتیاد به ترامادول عبارتند از:
- بی قراری شدید
- احساس تحریک پذیری، اضطراب یا بیقراری
- مشکلات مرتبط با خواب و خمیازه
- فزایش فشار خون
- تپش قلب
- گشاد شدن مردمک چشم
- آبریزش چشم و آبریزش بینی
- اسهال و گرفتگی معده
- تعریق
- عدم وجود تعادل و نظم در حرکت ها و هماهنگی بدنی
- حالت تهوع، استفراغ
- بروز تاخیر جدی در اتمام فعالیت های مختلف
- لرز و درد عضلانی
- بروز نگاه های مات و مسخ شده در حدود بازه زمانی زیاد
- از دست دادن اشتها
- نامفهوم شدن شیوه صحبت و ادا نکردن کامل واژگان
- سرخ شدن چشم ها
- مصرف مکرر و خطرساز ترامادول
- عدم توجه به نظافت
- تغییر ناگهانی و غیر طبیعی خلق و خو
- خواب آلودگی شدید
- احساس بی قراری و پرخاشگری بالا در صورت عدم دسترسی به ترامادول
- مصرف دوز بیش تر
- بروز رفتار های خطرناک نظیر خشونت برای تهیه ترامادول
- صرف هزینه مادی زیادی برای تهیه ترامادول
- عدم انجام تکالیف تحصیلی و کاری به دلیل اعتیاد به ترامادول
- صرف زمان بیش از حد برای تهیه ترامادول
عوارض جدی اعتیاد به ترامادول
هر گونه اعتیاد به مواد اعتیاد زا می تواند دارای عوارض خفیف و شدید بسیاری و خاصی باشند؛ اعتیاد به ترامادول نیز از این قائده استسناء نیست. تعدادی از این عوارض جدی عبارتند از:
- بروز اختلالات جدی در تنفس
- افت ضربان قلب
- بروز حالات گیجی و غش زدگی
- بروز سندروم سروتونین
- بروز تپش قلب شدید
- افزایش غیز طبیعی فشار خون
- تب
- بروز حالات تهوع، استفراغ و اسهال
- افزایش تحریک پذیری و عدم کنترل رفتار ها
- بروز توهم و گزارش از وجود مواردی که وجود واقعی و عینی ندارند
- بالا رفتن خطر بروز کما
- نارسایی غدد فوق کلیوی
- احساس ضعف و خستگی مکرر
- ضعف عضلانی شدید
- درد در ناحیه شکم
- کمبود آندروژن
- تشنج
- بروز اختلالات جدی در خواب
- کاهش سطح انرژی
بسیاری از عوارض جسمی اعتیاد به ترامادول طی ۳-۴ هفته پس از ترک ترامادول به صورت تدریجی بدون نیاز به درمان و دخالت حرفه ای از بین می رود.
عوارض ترامادول بر مغز
استفاده طولانی مدت از ترامادول با اختلالات عصبی مختلف مانند تشنج، سندرم سروتونین، بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون مرتبط است. ترامادول از طریق مهار اکسید نیتریک، بازجذب سروتونین و اثرات مهاری بر گیرنده های GABA باعث تشنج می شود. حملات پانیک، گیجی مداوم، اضطراب مداوم و دربرخی موارد توهم از عوارض روانی ترامادول است. این عوارض تا مدت ها پس از ترک ترامادول به صورت خفیف ادامه می یابد.
درمان اعتیاد به ترامادول و راهکار های آن
با توجه به اصل معضل بودن اعتیاد به ترامادول، بررسی عائم و عوارض این سوء مصرف، می توان نتیجه گرفت که اگر مسیر ترک اعتیاد، زود تر شروع گردد، نتایج مثبت تری در انتظار افراد می باشد.
سم زدایی ترک ترامادول
در ابتدا میزان و شدت وابستگی فرد مورد ارزیابی قرار می گیرد تا با توجه به نتیجه آن، بتوان یک برنامه مناسب درمانی را برای ترک اعتیاد به ترامادول تنظیم کرد. پس از آن اولین مرحله یا سم زدایی به شکل تدریجی و در یک دوره مشخص زمانی که بسته به نوع ماده اعتیاد زا می تواند تغییر بکند، برنامه ترک ترامادول به صورت تدریجی اجرا می شود.
در واقع کلیت اجرای برنامه درمانی در سم زدایی، کاهش تدریجی میزان دوز مصرفی ترامادول در افراد و در نهایت پاکسازی بدن می باشد. باید دانست با اینکه ماده ترامادول ماده ای مخرب است با احتمال بروز عوارض کم تری نسبت به سایر مواد مخدر، ولی دوره سم زدایی آن دارای علائم بسیار شدیدی است که می تواند فرد را بسیار اذیت کنند ولی به هر حال این مرحله برای پاکسازی کام بدن، بسیار مفید است.
علائم خماری و ترک ترامادول حین سم زدایی
زمانیکه فردی اقدام به ترک مصرف ترامادول می کند، ممکن است با علائم مختلفی مواجه شود که به مجموعه این علائم، سندروم ترک گفته می شود. این علائم در افراد بسته به شدت وابستگی و اعتیاد، میتواند متفاوت باشند و برخی از آن ها عبارتند از:
- بی خوابی
- لرزش عصبی و جسمی
- اضطراب
- توهم
- افسردگی
- مورمور شدن دست و پا
- پرخاشگری
ترک ترامادول چند روز است؟
ترامادول یک داروی مخدر مصنوعی است. ترک ترامادول و سایر مواد افیونی می تواند بسیار ناراحت کننده باشد. ترک ترامادول با قطع ناگهانی دارو آغاز می شود. علائم ترک ترامادول ظرف ۳۰ ساعت پس از آخرین دوز شروع می شود، در عرض ۳ تا ۸ روز به اوج خود می رسد و تا ۱۰ روز ادامه می یابد.
چه از ترامادول کوتاه یا طولانی مدت استفاده کنید، علائم ترک طولانی مدت ممکن است رخ دهد. اما برخی از علائم روانی ترک ترامادول مانند اضطراب، افسردگی، بی خوابی و اختلالات تمرکز می تواند چند هفته تا چند ماه طول بکشد.
شدت علائم ترک ترامادول به دوزی که مصرف می کنید و وضعیت جسمانی شما بستگی دارد. کاهش ترامادول می تواند از علائم ترک ترامادول جلوگیری کند. علائم ترک ممکن است با شروع مصرف داروهای حمایتی نظیر بوپرنورفین و … کاهش یابد. به یاد داشته باشید مصرف دیگر داروها الزاما زیر نظر پزشک متخصص انجام می شود.
جدول زمانی ترک ترامادول
سندرم ترک مرتبط با بسیاری از مواد افیونی تجویزی نسبتاً کوتاه اثر ممکن است از یک جدول زمانی تا حدودی قابل پیش بینی پیروی کند:
- علائم ممکن است بسته به داروی خاص در عرض ۲۴-۱۲ ساعت شروع شود و در روز سوم به اوج خود برسد.
- اکثر علائم معمول ترک مواد افیونی طی ۵-۷ روز فروکش می کند.
- اگر تحت درمان به روش کاهش دوز قرار بگیرید، مدت زمان ترک را افزایش می دهد. بسته به اینکه چقدر سریع می توانید دوز خود را کاهش دهید، این روند ممکن است از هفته ها تا ماه ها طول بکشد.
از آنجایی که ترامادول یک اپیوئید غیر معمول است، هم جدول زمانی ترک و هم ویژگی علائم ترک ترامادول ممکن است کمی متفاوت باشد.
داروی ترک ترامادول
گاهی اوقات، پزشکان داروهایی را برای کاهش دوز یا ترک ترامادول تجویز می کنند. این بخشی از درمان با کمک دارو (MAT) است، که در آن از دارو در کنار درمان و توانبخشی برای کمک به دور نگه داشتن شما از دارو استفاده می شود. در حالی که استفاده از متادون و بوپرنورفین در طول بهبودی اعتیاد به مواد افیونی رایج است، اما به ندرت در حین کاهش ترامادول انجام می شود، زیرا این داروها بسیار قوی تر از ترامادول هستند. ترامادول یک مخدر ضعیف تر است.
۱-ترک ترامادول با متادون
متادون یک داروی خط اول است که برای پیشگیری و درمان ترک مواد افیونی تجویز می شود. با این حال، از آنجایی که متادون حدود ۳۰ برابر قوی تر از ترامادول است برای ترک ترامادول به کار نمی رود. متادون به طور کلی برای ترک ترامادول که بسیار ضعیف تر از آن است استفاده نمی شود.
۲-ترک ترامادول با بوپرنورفین
بوپرنورفین یکی دیگر از داروهای انتخابی برای پیشگیری و درمان ترک مواد افیونی است. این دارو در اشکال خوراکی مانند سوباکسون (که بوپرنورفین را با نالوکسان ترکیب می کند) و اشکال تزریقی مانند سابلوکید موجود است. تبدیل دوز ترامادول به بوپرنورفین دشوار است. اما در برخی موارد کارشناسان توصیه می کنند بوپرنورفین را برای افرادی که علائم ترک قابل توجهی را تجربه می کنند، تجویز کنند.
۳-نالترکسون برای ترک ترامادول
نالترکسون یک مسدود کننده مواد افیونی است. به ندرت، و یا هرگز، در طول سم زدایی یا کاهش دوز استفاده می شود، زیرا باعث علائم ترک می شود. گفته می شود، پس از اتمام سم زدایی، ممکن است نالترکسون برای کمک به جلوگیری از عود تجویز شود.
۴-نالوکسان برای ترک ترامادول
نالوکسان بهعنوان یک مسدودکننده مواد افیونی مانند نالترکسون، هرگز به تنهایی در طول کاهش مصرف استفاده نمیشود، زیرا باعث علائم ترک میشود. با این حال، نالوکسان یکی از مواد تشکیل دهنده داروی ترکیبی Suboxone است که ممکن است برای علائم ترک تجویز شود. از نالوکسان معمولا برای درمان اوردوز و مصرف بیش از حد استفاده می شود.
۵-داروی ترک ترامادول
داروهای مختلف معمولاً علائم ترک ترامادول را درمان می کنند. اینها می توانند بر اساس علائمی که تجربه می کنید و سابقه پزشکی شما متفاوت باشد، اما شامل موارد زیر است:
- بی خوابی: پرومتازین
- تهوع و استفراغ: متوکلوپرامید
- کرامپ های شکمی: هیوسین
- اسهال: لوپرامید
- گرفتگی عضلات: کینین
- سردرد: استامینوفن و یا ایبوپروفن
- تحریک: دیازپام
روان درمانی برای ترک ترامادول
زمانیکه بدن از اعتیاد و وابستگی جسمی و روانی به ترامادول پاکسازی شده باشد، نوتوانی باید صورت بگیرد که همان فرایند بازسازی فردی پس از ترک اعتیاد است تا چه از نظر جسمی و چه از نظر روانی، عملکرد هایی که بواسطه اعتیاد و وابستگی به ترامادول مختل شده بودند، به وضعیت مناسب و مطلوب اولیه خود برگردند.
درمان شناختی رفتاری در ترک ترامادول
رفتار درمانی شناختی در ترک ترامادول، نوعی روان درمانی است که بر اهمیت تاثیر افکار و احساسات بر رفتار تاکید می کند؛ در واقع در این روش درمانی، متخصص در جلسات درمان شناختی رفتاری از مراجعین می خواهد بر روی افکار، باور ها و احساساتشان متمرکز شود و ارتباط بین این بافتار ذهنی و رفتار های مشکل آفرین خود را، در اینجا اعتیاد به ترامادول، را ارزیابی کنند. در نتیجه مراجعین می توانند به درک درستی از وضعیت خود برسند و تلاش کنند تا به سمت بهبودی و ترک اعتیاد به ترامادول گام بردارند.
درمان شناختی رفتاری در مسیر ترک اعتیاد می تواند به مراجعین کمک کند تا مهارت های مقابله ای سودمندی را در خود تقویت کنند؛ کاربرد این مهارت ها برای مدیریت رفتار ها، هیجانات و افکار مخرب، می تواند بسیار مفید باشد. اگر فردی معتاد به ترامادول باشد، می توان با استفاده از این روش درمانی، افراد مبتلا ضمن بهره مندی از کمک های تخصصی درمانی، به بازیابی مولفه های ذهنی خود در ارتباط با علل استفاده از ترامادول یا سایر مواد اعتیاد زا بپردازد و بتواند به سمت حذف گرابشات ذهنی و رفتاری به سمت مصرف ترامادول، حرکت کند.
خانواده درمانی برای ترک ترامادول
هر خانواده ای بسته به کارکرد خود به ۲ دسته توانا و ناتوان تقسیم می شود؛ خانواده ای که کارکرد توانا دارد، سبب شکوفا شدن همه اعضا می گردد و در واقع بین نیاز های خانوادگی و علایق شخصی تمام اعضا، تعادلی سالم برقرار می شود. از این روست که دیدگاه خانواده درمانی در مسیر درمان اعتیاد می تواند بسیار موثر واقع شود.
دیدگاه خانواده درمانی توجه خود را به سمت الگو های تعاملی که در حال حاضر میان اعضای خانواده جریان دارند، معطوف می کند. به نظر می رسد اگر خانواده یک فضای حمایتی داشته باشند، امکان ترغیب و تشویق فرد مبتلا به اعتیاد به شروع ترک اعتیاد قوی تر می شود. در واقع خانوده حامی یکی از تحکیم کننده ترین دلایل ترک اعتیاد در اعضا می تواند باشد.
از طرف دیگر تعاملات مستمر مناسب بین اعضا خانواده، یافته هایی برای متخصصین به دست می آید که با استفاده از آن ها، می توان مداخلات درمانی مناسبی را با بهره گیری از آموزه های اجتماعی و خانودگی، وارد مسیر درمان اعتیاد به ترامادول کرد. خوشبختانه به نظر می رسد این مداخلات با تغییر بافتار ذهنی که رفتار تعاملی در آن رخ می دهد، می تواند سبب تغییر و بهبود رفتار های ناسالمی نظیر اعتیاد در افراد گردد.
جلسات انگیزشی برای ترک ترامادول
مصاحبه های انگیزشی مجموعه فرایند هایی هستند شامل نشست های باثبات با هدف افزایش انگیزه و خودباوری در افراد دارای اعتیاد به ترامادول به کمک روش های ارزیابی سلامت کلی روانی فرد مراجع. مدت زمانی که در هر جلسه، صرف مشاوره فرد مراجع می شود، اغلب در حدود نیم ساعت است و طی جلسه مصاحبه انگیزشی در مسیر ترک اعتیاد، همه باور ها و تردید های فرد بیمار با کمک متخصص، مورد ارزیابی و بررسی مجدد قرار می گیرد.
متخصص در این جلسات تلاش می کند به ایجاد احساسات مثبت در فرد مراجع به منظور ترک اعتیاد به ترامادول، اقدام کند. باید به یاد داشت که هدف اصلی در انجام فرایند مصاحبه های انگیزشی، حفظ احترام به قدرت اراده و اختیار مراجعین است تا در نهایت خود آن ها بصورت انگیزشی، ارادی و با اختیار خود، فرایند ترک مصرف ترامادول را شروع کرده و آن را ادامه دهد.
گروه های حمایتی
انجمن معتادان گمنام(NA)، یک جامعه بین المللی و مبتنی بر پشتیبانی و بهبودی از اعتیاد است که نقش بسیار مهمی در راهبری افراد به سمت بهبودی از اعتیاد ایفا می کند. این انجمن در آمریکا تاسیس شده است ولی فعالیت ها و برنامه های آن ها همگانی و قابلیت اجرا در ایران را نیز دارند. انجمن معتادان گمنام در زمینه ترک اعتیاد به ترامادول با اهداف اصلی زیر همراه است:
- ارائه یک برنامه دوازده قدمی در جهت ترک اعتیاد
- ایجاد فضایی امن و حمایتی
- برگزاری جلسات منظم
- کمک به معتادان برای حفظ پاکی
- کمک به دوستان و خانواده افراد دارای بیماری اعتیاد
- افزابش آگاهی عمومی درباره خطر اعتیاد
درمان جامع برای ترک ترامادول
همانطور که گفته شد، ترک ترامادول به دلیل علائم ترک شدید، نیاز به یک درمان جامع و کامل تحت نظر پزشک مختصص ترک اعتیاد دارد. در بهترین مرکز ترک اعتیاد تهران، پس از بستری برای ترک اعتیاد رواندرمانگر با ارزیابی وضعیت اعتیاد، سلامتی جسمی و روانی بیمار بهترین روش سم زدایی برای ترک اعتیاد به صورت سم زدایی سریع یا فوق سریع را در نظر می گیرد. طی دوره ترک ترامادول یا ترک اعتیاد مواد مخدر دیگر تمام علائم خماری به وسیله تجویز داروهای حمایتی کنترل می شود و بیمار با کمترین درد و خماری روند ترک اعتیاد را طی می کند.
پس از سم زدایی و ترک فیزیکی، جلسات روان درمانی برای ترک اعتیاد به صورت فردی و گروهی برگزار می شود و بیمار در این جلسات ، مشکلات روانی ناشی از اعتیاد را در خود کشف و شناسایی می کند و برای درمان و رفع این مشکلات آموزش می بیند.برخلاف عوارض جسمی، درمان برخی از عوارض اعتیاد مانند افسردگی و اضطراب ماه ها طول می کشد. در مرکز ترک ترامادول، خدمات درمان اعتیاد با نوروفیدبک اجرا می شود که می تواند زمان درمان را تا چندین برابر کاهش دهد.
همچنین بیمار پس از ترک کامل به طور منظم توسط روانپزشک ویزیت می شود تا از هر گونه عود و بازگشت به اعتیاد جلوگیری شود. این مراکز برای کاهش هوس و وسوسه های پس از ترک اعتیاد کاشت کپسول نالتروکسان را توصیه می کنند.
در مرکز ترک اعتیاد طلوعی دوباره تمام این خدمات تحت نظر تیم پزشکی مجرب انجام می شود. امکان مشاوره رایگان ترک اعتیاد و بازدید حضوری از مرکز نیز محیا است.
نازنین روشن طبری هستم، روانشناس بالینی با بیش از ده سال تجربه در حوزه ترک و درمان اعتیاد و مدیریت داخلی کلینیک طلوعی دوباره.