عوارض مخدر لین (lean) | طرز تهیه شربت بنفش
آذر ۱۱, ۱۴۰۳
ماده مخدر لین معروف به شربت بنفش، نوشیدنی به رنگ بنفش، صورتی یا قرمز یک ماده مخدر ارزان است. مخدر لین از ترکیب شربت سرفه حاوی کدئین، آنتی هیستامین پرومتازین، نوشابه گازدار، آب نبات های سفت و گاهی الکل و دکسترومتورفان نیز تهیه می شود. اصلی ترین مخدر موجود در لین کدئین و پرومتازین است که باعث بی حالی و خواب آلودگی می شود.
تاثیر این ماده از نیم ساعت بعد از نوشیدن آغاز می شود و احساس سستی و آرامش شدید، خواب آلودگی، کندی ضربان قلب و تنفس از علائم مصرف لین است. افسردگی تنفسی، کاهش اکسیژن خون، کندی و بی حالی، افزایش احتمال تشنج، تاری دید، دو بینی، توهم و اختلالات حرکتی از عوارض طولانی مدت ماده مخدر لین است. لین اعتیادآور است و به دلیل در دسترس بودن از نوشیدنی های محبوب جوانان و نوجوانان است.
آنچه در این مطلب می خوانید
- مخدر لین، lean چیست؟
- ترکیبات و طرز تهیه شربت بنفش رنگ
- ظاهر ماده مخدر لین چطور است؟
- بعد از نوشیدن ماده مخدر لین چه اتفاقی می افتد؟
- عوارض مخدر لین
- آیا لین اعتیاد آور است؟
- ترک مخدر لین در بهترین کلینیک خصوصی ترک اعتیاد تهران
مخدر لین، lean چیست؟
ماده مخدر لین(lean) نوشیدنی است که به صورت غیرقانونی با استفاده از داروهای ضد سرفه، آب نبات های سخت و نوشابه های گازدار تهیه می شود. این نوشیدنی اعتیادآور است و در گذشته در مهمانی ها و بیشتر توسط خوانندگان و نوازندگان هیپ هاپ نوشیده می شد و به دلیل در دسترس بودن ترکیبات و هزینه پایین، به سرعت رواج یافت.
ترکیبات و طرز تهیه شربت بنفش رنگ
استامینوفن کدئین و نوشابه ترکیبات اصلی لین هستند. لین یا شربت بنفش با استفاده از شربت های سرفه حاوی کدئین، شربت آنتی هیستامین پرومتازین، نوشابه گازدار به خصوص اسپرایت، آب نبات های سفت وگاهی الکل تهیه می شود. در برخی موارد از شربت دکسترومتورفان نیز استفاده می شود.
ظاهر ماده مخدر لین چطور است؟
لین به دلیل استفاده از شربت های سرفه معمولا یک نوشیدنی به رنگ بنفش، ارغوانی، صورتی یا قرمز است. لین از نوشابه های گازدار وآب نبات تشکیل می شود و مزه ای شیرین و گاهی به دلیل غلظت داروها کمی تلخ است.
بعد از نوشیدن ماده مخدر لین چه اتفاقی می افتد؟
وقتی شربت بنفش وارد معده می شود، شروع به ورود به جریان خون می کند. در عرض سه تا پنج دقیقه، این ماده به مغز می رسد و شروع به مختل کردن انتقال دهنده های عصبی می کند که پیام های شیمیایی را به بقیه بدن ارسال می کنند تا به شما در پردازش افکار یا حرکات کمک کنند.
کدئین خواص آرام بخش دارد.کدئین موجود در داروهای سرفه به عنوان مضعف سیستم عصبی مرکز عمل می کنند وباعث کندی مغز و بدن می شود و حس خواب آلودگی وآرامش و رضایت به فرد دست می دهد. ضربان قلب کاهش می یابد و تنفس کند می شود.
اثرات اولیه شربت بنفش ۳۰-۴۰ دقیقه پس از مصرف شروع می شود. احساس خوشی و رضایت، آرامش اولین علائم آن است. علائم در دوساعت به اوج خود می رسند و تا ۶ ساعت ادامه می یابند.
عوارض مخدر لین
پس از مصرف لین، کدئین از طریق معده وارد سیستم خونرسانی می شود و خود را به مغز می رساند. این مراحل نیم ساعت طول می کشد. سپس مصرف کننده احساس بی حالی و سستی می کند. آرامش و بی تفاوتی درباره مسائل پیرامون از دیگر حالات پس از مصرف لین است. سرخوشی، حالت تهوع، سرگیجه، اختلالات بینایی و حافظه و توهم از عوارض اولیه ماده مخدر لین است. پرمتازین می تواند باعث اختلالات حرکتی شود. علائم اوردوز مخدر لین عبارت است از آریتمی قلبی، کاهش فشار خون، ناهماهنگی اعضاء، کندی تنفس، بی حالی شدید، توهم و تشنج. مصرف بیش از حد می تواند منجر به آسیب مغزی، کما یا مرگ شود.
خطر اصلی لین زمانی اتفاق می افتد که شربت بنفش همراه با الکل یا بنزودیازپین ها استفاده شود که ممکن است باعث کندی شدید تنفس، افسردگی تنفسی و کاهش اکسیژن خون شود. این باعث افت اکسیژن مغز می شود که آسیب جدی به مغز وارد می کند.
همانطور که از نام این نوشیدنی پیدا است (لین یعنی تکیه دادن به یک طرف) مهمترین عارضه نوشیدنی بنفش، بی حالی، سستی ، آرامش بیش از حد، احساس خستگی و کند شدن است. این مخدر از کدئین، پرومتازین، الکل و گاهی داروهای ضد افسردگی ترکیب می شود. ضربان قلب نامنظم، پوست خشک، تغییرات فشار خون، مشکلات تنفسی از آسیب های رایج این ترکیب است و در صورت اوردوز می تواند منجر به آسیب مغزی، تنگی نفس، ایست قلبی شود.
اثرات بلند مدت لین در ادامه توضیح داده می شود.
۱-کند شدن ضربان قلب و تنفس
از آنجایی که جزء اصلی لین، کدئین، یک ماده افیونی است، می تواند بسیاری از اثرات خطرناک مرتبط با داروهایی مانند فنتانیل، اکسی کانتین و هروئین را ایجاد کند. از میان بسیاری از اثرات خطرناک آن، امکان کاهش ضربان قلب و تنفس است.
کاهش ضربان قلب و افسردگی تنفسی هر دو به خودی خود خطرناک هستند و علت اصلی مرگ در اثر مصرف بیش از حد هستند. این به این دلیل است که مواد افیونی مانند کدئین می توانند قلب یا تنفس فرد را تا حدی کند کنند که در نهایت تنفس او متوقف شود، که اگر درمان نشود، می تواند منجر به مرگ شود. وجود الکل یا سایر داروها در لین می تواند احتمال افسردگی تنفسی را افزایش دهد و احتمال مصرف بیش از حد یا مرگ را افزایش دهد.
۲-احتمال تشنج
نوشیدن شربت بنفش با افزایش خطر تشنج همراه است، به ویژه در کسانی که از قبل در معرض خطر باشند. کارشناسان معتقدند که این به دلیل اثر افیونی نوشیدنی بنفش بر قلب و ریه ها است که می تواند مغز را از اکسیژن محروم کند و منجر به تشنج شود.
۳-پوسیدگی دندان از عوارض lean
معجون قندی شربت سرفه، نوشابه، آب نبات سفت و الکل می تواند باعث پوسیدگی دندان شود، به خصوص برای کسانی که به طور منظم لاغر می نوشند. برای کسانی که ممکن است به طور منظم از دندان های خود مراقبت نکنند، مانند جوانان یا نوجوانان، کربنات و قند موجود در لین می تواند آسیب جدی به سلامت دهان و دندان داشته باشد. علاوه بر این، استفاده از مواد افیونی مانند کدئین می تواند باعث خشکی دهان شود که می تواند منجر به افزایش تعداد دندان های مضر و باکتری های آسیب رسان لثه شود.
۴-توهم یکی از عوارض lean
یکی از عوارض جانبی شدید نوشیدن این مخدر، احتمال توهم است. توهم احساسات یا ادراکاتی هستند که واقعی نیستند. این احساسات میتوانند باعث شوند کسی باور کند چیزی را میشنود، میبیند، احساس میکند یا بویی میدهد که وجود ندارد. در حالی که فرد دچار توهم می شود، احتمال بیشتری دارد که رفتارهای مخاطره آمیزی انجام دهد که می تواند منجر به آسیب فیزیکی یا حتی حمله شود. در صورتی که شما یا یکی از عزیزانتان دچار توهم شده اید بهتر است قبل از هر آسیبی برای درمان اقدام کنید.
کلینیک ترک و درمان اعتیاد طلوعی دوباره امکان سم زدایی، ترک اعتیاد و درمان اختلالات روانی پس ازترک اعتیاد را برای شما و عزیزانتان فراهم می کند. اگر به هر دلیلی امکان بستری در مجموعه را ندارید، می توانید از خدمات درمان اعتیاد سرپایی و یا ترک اعتیاد در منزل زیر نظر پزشک متخصص بهره مند شوید. برای دریافت اطلاعات کامل درباره مدت زمان لازم برای ترک اعتیاد، هزینه ترک اعتیاد در کلینیک ترک اعتیاد و دیگر شرایط کافی است کلمه مشاوره را به شماره ۰۹۱۲۰۴۷۴۸۱۰ ارسال کنید. مشاوران ما با شما تماس خواهند گرفت.
۵-اختلال بینایی
مواد افیونی مانند کدئین، حتی در مقادیر کم، می تواند بینایی فرد را مختل کند. این اختلال می تواند باعث تاری دید، دوبینی یا مشکل در دید در تاریکی شود. مشکلات بینایی اغلب باعث افت تحصیلی در نوجوانان و دانش آموزان شود. برای کاهش آسیب های ناشی از شربت بنفش لازم است هر چه سریعتر برای ترک اقدام کنید و برای درمان مشکلات دید به پزشک متخصص مراجعه نمایید.
آیا لین اعتیاد آور است؟
این نوشیدنی اعتیادآور است.اگر برای کارهای روزانه خود انرژی کافی ندارید و به صورت منظم احساس نیاز به نوشیدن لین دارید، به احتمال زیاد به لین وابسته شده اید. در صورتی که علی رغم دانستن عوارض این نوشیدنی بازهم نمی توانید آن را کناربگذارید و احساس نیاز شدید به آن می کنید، ممکن است به لین معتاد شده باشید.
افرادی که احساس وابستگی به شربت بنفش می کنند و احتمال می دهند که اعتیاد دارند معمولاً به ماده فعال آن یعنی کدئین معتاد می شوند. کدئین، مانند سایر مواد افیونی، بسیار اعتیادآور است.
طعم شیرین سایر افزودنی ها، مانند نوشابه و آب نبات، مصرف کنندگان را به نوشیدن مجدد شربت ترغیب کند و خطر اعتیاد را بیشتر کند.
پرومتازین نیز یک افزودنی محبوب به مخدر لین، اثرات کدئین را تشدید می کند. برخی از کاربران ممکن است عمداً از پرومتازین به دلیل اثرات آرام بخش آن سوء استفاده کنند. انجام این کار می تواند باعث اعتیاد به پرومتازین و کدئین به صورت همزمان شود.
برخی از نشانه ها و علائم اعتیاد که نشان میدهد فرد ممکن است به مخدر لین یا همان کدئین و پرومتازین که در آن وجود دارد اعتیاد داشته باشد عبارتند از:
- نیاز به لین برای احساس طبیعی بودن
- صرف زمان و هزینه قابل توجه برای دسترسی به لین یا مواد تشکیل دهنده آن
- ادامه مصرف دارو علیرغم پیامدهای منفی مانند مشکلات سلامتی یا مشکلات روابط
- تلاش بی نتیجه برای متوقف کردن استفاده از آن
- استفاده از لین به طور منظم و روزانه
ترک مخدر لین در بهترین کلینیک خصوصی ترک اعتیاد تهران
ماده مخدر لین، معمولا در مهمانی های جوانان در سنین پایین استفاده می شود و مصرف کنندگان معمولا درباره اعتیادآور بودن آن اطلاعات کافی ندارند. به دلیل هزینه پایین و ترکیبات ساده، در دسترس قرار دارد و این امکان اعتیاد را بیشتر می کند. اعتیاد به لین، در واقع اعتیاد به مخدر کدئین است.
ترک اعتیاد لین معمولاً شامل سم زدایی، مشاوره و درمان است. سم زدایی معمولاً در کلینیک خصوصی ترک اعتیاد انجام می شود، جایی که بیماران به صورت شبانه روزی تحت نظر هستند. تیم پزشکی حرفه ای برای کمک به مدیریت علائم ترک، داروهای مورد نیاز بیمار را تجویز می کنند. سم زدایی برای ترک اعتیاد لین معمولاً تا ۱۴ روز طول می کشد.
پس از سم زدایی، بیماران در جلسات مشاوره گروهی و فردی شرکت می کنند تا به علل زمینه ای اعتیاد خود را کشف و رفع کنند و مکانیسم های مقابله ای سالم و موثر برای مشکلات یاد می گیرند. بیماران از حمایت مستمر روانشناس مرکز ترک اعتیاد تهران برای پایداری و تداوم ترک و مدیریت وسوسه های پس از ترک برخوردار می شوند. روان درمانی برای درمان علل گرایش به اعتیاد و جلوگیری از اعتیاد به مواد مخدر دیگر بسیار مهم است.
اعتیاد به لین معمولا در نوجوانان و جوانان رایج تر است. کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دوباره بهترین امکانات را برای ترک نوجوانان فراهم نموده است. خانواده ها برای اطمینان کامل می توانند هر ساعت از شبانه روز به صورت حضوری از مرکز دیدن کنند.
در صورت عدم تمایل به بستری برای ترک اعتیاد، بیمار می تواند از خدمات ترک اعتیاد سرپایی و ترک اعتیاد در منزل تحت نظر پزشک استفاده نماید. در این طرح، پزشک و پرستار به صورت روزانه بیمار را در منزل ویزیت می نمایند و داروهای مورد نیاز تجویز می شود. آموزش های لازم برای کنترل علائم ترک لین یا دیگر مواد مخدر به خانواده و اطرافیان داده می شود.
طرح ترک در منزل و ترک سرپایی به بیماران نوجوان مشغول به تحصیل یا کار اجازه می دهد هم زمان با تحصیل، بدون نیاز به بستری مراحل ترک و درمان را در کنار خانواده با نظارت و پیگیری تیم پزشکی طی کنند.
برای اطلاع از هزینه سم زدایی و ترک اعتیاد طرح های مختلف ومشاوره رایگان می توانید کلمـــه مشاوره را به شـــماره موبایــل ۰۹۱۲۰۴۷۴۸۱۰ ارسال کنید تا با شما تماس بگیریم.
نازنین روشن طبری هستم، روانشناس بالینی با بیش از ده سال تجربه در حوزه ترک و درمان اعتیاد و مدیریت داخلی کلینیک طلوعی دوباره.