کلینیک طلوعی دوباره

ترک قرص b2 (بوپرنورفین)

ترک قرصb2
نویسنده: دکتر مسعود جوادی

دی ۴, ۱۴۰۳

ترک قرص b2 در منزل به دلیل تشابه علائم خماری قرص b2 به مواد مخدر دشوار است. علائم خماری یا ترک قرص b2 شامل سردرد، درد عضلانی، تب و تعریق شبانه، بی خوابی و بی قراری است. مصرف کلونیدین برای ترک قرصb2 گاهی برای کاهش علائم تجویز می شود. ترک بوپرنورفین بین ۱۴ تا ۲۱ روز طول می کشد و به تدریج علائم حاد ترک از بین می رود ولی علائم خفیف تا چندین هفته ادامه دارد.

 

آنچه در این مطلب می خوانید

  • قرص B2 یا بوپرنورفین و موارد مصرف آن
  • قرص B2 چند روز در بدن می ماند؟
  • عوارض قرص ۲
  • عوارض قرص b2 بر کبد
  • عوارض قرص b2 روی اسپرم
  • عوارض قرصB2 برای تاخیری
  • مصرف همزمان قرص b2 و متادون
  • مدت زمان ترک قرص b2 چقدر است؟
  • خماری قرصb2 | علائم ترک بوپرنورفین
  • علائم خماری b2 چند روز طول می کشد؟
  • داروی ترک بوپرنورفین| بهترین جایگزین قرص B2
  • ترک قرص b2 با کلونیدین
  • بهترین روش ترک قرص b2
  • روش ترک قرص b2 در منزل
  • درمان جایگزین ترک قرص b2
  • روان درمانی برای ترک قرص b2
  • مزایای ترک قرص b2 در کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دوباره

 

 

قرص B2 یا بوپرنورفین و موارد مصرف آن

بوپرنورفین (Buprenorphine) که در میان مردم به قرص b2 شناخته می شود  یک داروی مخدر اپیوئیدی است که به عنوان درمان جایگزین برای اعتیاد به مواد مخدر   به ویژه هروئین و سایر اپیوئیدها مورد استفاده قرار می‌گیرد.
از این قرص برای کاهش دردهای شدید استفاده می شود. اشکال مختلف داروی بوپرنورفین عبارتند از قرص زیر زبانی،چسب یا همان پچ زیر پوستی و آمپول تزریقی. از این دارو برای کاهش علائم و ترک مواد افیونی نیز استفاده می شود.

این دارو به عنوان یک آگونیست جزئی عمل می‌کند. به این معنی که به گیرنده‌های اپیوئیدی در مغز متصل می‌شود و اثرات مشابهی با مواد مخدر قوی‌تر دارد،  اما شدت اثراتش کمتر است.

بوپرنورفین می‌تواند علائم ترک ناشی از قطع مصرف اپیوئیدها را کاهش دهد و به بیماران کمک کند تا فرآیند ترک را با راحتی بیشتری پشت سر بگذارند. این دارو دارای نیمه‌عمر طولانی است. به این معنی که می‌تواند برای مدت طولانی در بدن باقی بماند و نیاز به دوزهای مکرر را کاهش دهد.

همچنین به دلیل اینکه بوپرنورفین یک آگونیست جزئی است، خطر اوردوز آن نسبت به سایر اپیوئیدها کمتر است. بوپرنورفین معمولاً به صورت زیرزبانی یا چسب تجویز می‌شود.

قرص B2 چند روز در بدن می ماند؟

تجزیه قرص B2 در کبد یک تا دو شبانه روز به طول می انجامد. پس از تجزیه بوپرنورفین به واسطه کلیه با ادرار از بدن خارج می شود. اما بین ۷-۹ شبانه روز هنوز اثرات قرص B2 در بدن قابل شناسایی است. تشخیص مصرف قرص B2 به وسیله انجام آزمایش اعتیاد صورت می گیرد.

 

عوارض قرص b2

بوپرنورفین به عنوان بخشی از یک برنامه درمانی جامع شامل مشاوره و حمایت اجتماعی می‌تواند به افراد کمک کند تا از اعتیاد خود خارج شوند و زندگی سالمی را در پیش بگیرند. اما بوپرنورفین نیز مانند هر داروی دیگری بوپرنورفین نیز ممکن است عوارض جانبی داشته باشد که شامل موارد زیر است:

  •  خواب‌آلودگی
  • سرگیجه و گیجی
  • تهوع و سبکی سر وسردرد
  • یبوست
  • زرد شدن پوست و سفیدی چشم ها
  • کهیر
  • درد معده
  • تب و تنفس سطحی و کند
  • کم شدن میل جنسی

عوارض قرص b2 بر کبد

مصرف بوپرنورفین آنزیم های کبد را بالا می برد و با افزایش آنزیم ها کبد، انرژی کافی برای تجزیه مواد را از دست می دهد و این می تواند باعث آسیب به سلول های کبدی یا حتی مرگ سلول ها شوند. اگرچه سلولهای کبدی قادر به بازسازی وتولید دوباره هستند اما مصرف طولانی مدت مواد مخدر، الکل و قرص ب۲ قدرت بازسازی کبد را کاهش داده است.

عوارض قرص b2 روی اسپرم

اگرچه تحقیقات درباره تاثیر قرص ۲ بر روی اسپرم کامل نشده است اما مصرف داروهای مخدر تاثیر مستقیمی بر ترشح هورمون ها و کیفیت اسپرم دارد. مصرف داروهای مخدر باعث ترشح تستوسترون کمتر در بدن می شود در نتیجه سطح اسپرم در بدن کاهش پیدا می کند. همچنین تحقیقات دیگری نشان داده است که مواد مخدرشکل اسپرم را تغییر می دهند و تغییر شکل در اسپرم ها موجب عدم تحرک، یا حرکت نامناسب اسپرم می شود.

عوارض قرصB2 برای تاخیری

برخی افراد برای معالجه زودانزالی به مصرف مواد مخدر و داروهای مخدری مانند ب۲ روی می آورند در صورتی که از عوارض قرص b2 برای زودانزالی با خبر نیستند.
مصرف قرص ب ۲ شاید در کوتاه مدت تاثیر بسیار کمی بر زودانزالی داشته باشد اما، مصرف طولانی مدت آن باعث ایجاد وابستگی و اعتیاد می شود و اعتیاد به قرص b2 خود باعث تضعیف عملکرد جنسی در مردان می شود وکیفیت و شکل اسپرم را تغییر می دهد . همچنین باعث کاهش تعداد اسپرم می شود.

 

ترک قرص b2
عکس قرصb2- ترک قرص b2

 

تداخلات دارویی بوپرنورفین یا قرصb2

از مصرف همزمان بوپرنورفین با سایر مواد مخدر مانند هروئین یا مورفین و … خود داری کنید. همچنین مصرف قرص ب۲ با برخی از داروها می تواند علائم شدیدی ایجاد کند. این دارو ها عبارتند از

  • داروهای سرماخوردگی
  • داروهاش شل کننده عضلات
  • داروهای ضد افسردگی
  • مسکن ها

همچنین مصرف همزمان الکل و قرص b2 بسیار خطرناک است زیرا سیستم عصبی و تنفسی را دچار مشکل می کند و ممکن است خطرات جدی جانی به همراه داشته باشد.

مصرف همزمان قرص b2 و متادون

مصرف همزمان بوپرنورفین و متادون بسیار خطرناک است. متادون و b2 بر سیستم عصبی مرکزی تاثیر می گذارند اما هر کدام تاثیر متفاوتی دارند.  در این صورت تاثیر متادون بر مغز از بین می رود و علائم ترک شدت می گیرد. تنفس کند و سطحی یکی از عوارض این دو دارو است و در صورت مصرف همزمان متادون و قرص b2 امکان سرکوب تنفسی و کاهش سطح اکسیژن در بدن افزایش می یابد که می تواند منجر به مرگ فرد شود.

مدت زمان ترک قرص b2 چقدر است؟

طول مدت ترک قرص ب ۲ به عوامل مختلفی بستگی دارد. افرادی که مدت طولانی‌تری از این دارو استفاده کرده‌اند ممکن است علائم ترک را برای مدت طولانی‌تری تجربه کنند. دوز بالاتر ممکن است علائم ترک شدیدتر و طولانی‌تری ایجاد کند. وضعیت جسمانی و روانی فرد در این مدت موثر است. هر فرد به شکل متفاوتی به ترک واکنش نشان می‌دهد و وضعیت سلامت کلی، حمایت اجتماعی و عوامل روانی می‌توانند تأثیرگذار باشند.

ترک بوپرنورفین باید تحت نظر پزشک انجام شود.  پزشک ممکن است یک برنامه کاهش دوز یا درمان‌های جایگزین را پیشنهاد کند. مشاوره و حمایت اجتماعی نیز می‌تواند در فرآیند ترک بسیار مؤثر باشد. در نهایت هر فرد تجربه متفاوتی از ترک دارد و مشاوره با یک متخصص می‌تواند به فرد کمک کند تا بهترین راهکار را برای خود پیدا کند.

خماری قرصb2 | علائم ترک بوپرنورفین

عوارض ترک قرص b2 در افراد مختلف متفاوت است. رایچ ترین علائم خماری قرص b2 عبارتند از

  • مشکل در به خواب رفتن و خستگی مفرط
  • تحریک پذیری زیاد و پرخاشگری
  • درد عضلانی و درد در مفاصل
  • تب و تعریق زیاد به خصوص تعریق شبانه
  • حالت تهوع و درد دل
  • افسردگی به دلیل علائم ترک

این علائم در هفته اول و دوم بیشتر است و به تدریج در هفته سوم کاهش پیدا می کند و تنها علائم خفیفی باقی خواهند ماند. ترک قرص b2 در مرکز ترک b2  می تواند این علائم را به طور چشمگیری کاهش دهد. در کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دوباره بیمار بستری شده برای ترک بوپرنورفین تحت مراقبت ۲۴ ساعته تیم پزشکی قرار می گیرد و پزشک متخصص از قبل با علائم ترک قرص b2 آشناست و آمادگی کامل برای طی مراحل ترک قرص b2 را از قبل دارد و از بهترین داروی ترک قرص b2 برای کاهش علائم و درد ناشی از ترک استفاده می کند.

علائم خماری b2 چند روز طول می کشد؟

علائم اولیه معمولاً ۱۲ تا ۲۴ ساعت پس از آخرین دوز شروع می‌شود. علائم حادممکن است در روزهای دوم تا چهارم پس از قطع مصرف به اوج خود برسد. مدت زمان کلی علائم ممکن است بین ۷ تا ۱۰ روز ادامه یابند ، اما برخی افراد برای ۳ هفته یا حتی ماه‌ها احساس ناراحتی کنند.

ترک قرص b2 یا هر ماده مخدر دیگری در کلینیک بین ۱۴ تا ۲۱ روز طول می کشد. در این مدت، سم زدایی و روان درمانی بیمار به طول کامل انجام می شود. علائم خماری ترک اعتیاد به وسیله داروی ترک اعتیاد کنترل می شود تا بیمار تجربه ترک با کمترین درد را در مرکز داشته باشد.

کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دوباره برای ترک اعتیاد در ۱۴ روز تضمین می دهد.

 

 

داروی ترک بوپرنورفین| بهترین جایگزین قرص B2

قرص b2 یک داروی مخدر است که برای ترک اعتیاد به مواد مخدر استفاده می شود. اما خود بوپرنورفین نیز اعتیاد آور است. داروی جایگزین بوپرنورفین یا قرص b2 متادون است. متادون نیز یک مخدر است که برای ترک اعتیاد استفاده می شود. بوپرنورفین به اندازه متادون قوی نیست اما تاثیرات طولانی تری دارد.

ترک قرص b2 با کلونیدین

کلونیدین نوعی داروی مسکن است که برای کاهش درد استفاده می شود. ترک قرص B2 با کلونیدین  توسط برخی پزشکان انجام می شود. مصرف کلونیدین برای ترک قرص B2 می تواند تعریق شبانه، لرزش شدید دست و بی قراری را کاهش دهد. همچنین ضربان قلب بالا و فشار خون بالا را حین ترک بوپرنورفین را کنترل می کند.

 

بهترین روش ترک قرص b2

ترک قرص b2 یا همان بوپرنورفین نیازمند یک برنامه مدون و پشتیبانی مناسب است.  در زیر چند روش رایج برای ترک این دارو آورده شده است:

روش ترک قرص b2 در منزل

از آنجا که این دارو یک مخدر اپیوئیدی است ترک قرص B2 در منزل توصیه نمی شود زیرا علائم ترک شبیه به مواد مخدر دارد. تنها در مواردی که مصرف بوپرنورفین در دوز کم و برای مدت کوتاهی بوده و فرد اعتیاد خفیفی دارد می توانیم ترک قرص B2  در منزل انجام داد.

برای ترک قرص بوپرنورفین در خانه تنها راه، کاهش دوز مصرفی به تدریج است تا بدن واکنش شدید نشان ندهد و علائم ترک به صورت خفیف طی شود. کاهش تدریجی دوز بوپرنورفین تحت نظر پزشک می‌تواند به کاهش علائم ترک کمک کند.  پزشک ممکن است برنامه‌ای تنظیم کند که دوز را به تدریج کاهش دهد تا بدن به تغییرات عادت کند.

درمان جایگزین ترک قرص b2

استفاده از داروهای کمکی برای مدیریت علائم ترک مانند داروهای ضد اضطراب یا مسکن‌ها تحت نظر پزشک ممکن است اثر گذاری بهتری داشته باشد. ترک قرص b2 باید تحت نظارت پزشکی انجام شود، زیرا قطع ناگهانی یا نادرست این دارو می‌تواند عوارض جدی به همراه داشته باشد. بنابراین، مشاوره با یک متخصص اعتیاد یا پزشک متخصص بسیار مهم است. استفاده از داروهای دیگر مانند متادون یا نالتروکسان می‌تواند به کنترل علائم ترک کمک کند.  این داروها به طور خاص برای درمان اعتیاد طراحی شده‌اند و می‌توانند در کاهش علائم موثر بانشند.

روان درمانی برای ترک قرص b2

مشاوره فردی یا گروهی می‌تواند به افراد کمک کند تا با چالش‌های ترک کنار بیایند.  درمان‌های شناختی-رفتاری (CBT) و سایر روش‌های درمانی می‌توانند در این زمینه مؤثر باشند. شرکت در برنامه‌های درمانی که شامل مشاوره، گروه‌های حمایتی و آموزش‌های مربوط به مدیریت استرس و اضطراب می‌شود،  می‌تواند به فرد کمک کند تا بهتر با فرآیند ترک کنار بیاید. ایجاد تغییرات مثبت در سبک زندگی مانند ورزش منظم،  تغذیه سالم و خواب کافی به بهبود وضعیت روانی و جسمانی فرد کمک می کند.

dr3

 

مزایای ترک قرص b2 در کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دوباره

ترک قرص b2 در بهترین مرکز ترک اعتیاد در تهران به بیمار این فرصت را می دهد که در محیطی آرام و شاد با تمام امکانات رفاهی شامل اتاق های تک نفره و دو نفره، تلوزیون، اینترنت رایگان، فضای تفریحی وفضای سبز و … بدون هیچ دغدغه ای تمام تمرکز خود را روی سلامتی قرار دهند.

در این مرکز بیمار به صورت ۲۴ ساعته تحت مراقبت تیم پزشکی قرار دارد تا در صورت بروز علائم شدید ترک، داروهای حمایتی برای کنترل علائم تجویز شود. در بهترین مرکز ترک اعتیاد در تهران با نام کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دوباره، همزمان با سم زدایی و ترک اعتیاد جسمی، روان درمانی و مشاوره نیز انجام می شود تا مشکلات روحی و روانی که می تواند منجر به عود دوباره بیماری شود، درمان شود.

این مرکز بخش مجزای کلینیک ترک اعتیاد بانوان را راه اندازی کرده است تا بانوان محترم با آسودگی خیال، دوره ترک قرص b2 خود را سپری نمایند. همچنین کلینیک امکان ترک قرص b2 به صورت سرپایی و ویزیت روزانه بیمار در منزل را نیز فراهم نموده است.

امکان بازدید حضوری مرکز و بررسی امکانات و تجهیزات این کلینیک هر روزه محیا است. در صورت داشتن سوال یا نیاز به مشاوره در خصوص ترک اعتیاد یا ابهام درباره مرکز می توانید کلمه مشاوره را به شماره ۰۹۱۲۰۴۷۴۸۱۰ ارسال کنید تا از مشاوره رایگان ترک اعتیاد بهره مند شوید و کارشناس مرکز به صورت رایگان با شما تماس بگیرند.

نویسنده: دکتر مسعود جوادی