ترک زولپیدم
دی ۸, ۱۴۰۳
ترک زولپیدم در خانه برای افرادی که اعتیاد شدید و دوز مصرفی زیاد ندارند امکان پذیر است و با کاهش تدریجی دوز می تواند علائم ترک زولپیدم را کنترل کند. زولپیدم یک داروی آرامبخش است که برای اختلالات خواب تجویز می شود. این دارو اعتیادآور است. عوارض اعتیاد به زولپیدم شامل ضربان قلب سریع، خستگی و بی حالی مداوم، بی خوابی و سردرد است. خطر اعتیاد به زولپیدم در افرادی که مواد محرک استفاده می کنند بیشتر است. برای ترک اعتیاد به زولپیدم جایگزین کردن برخی از داورها که در ادامه بیان شده است می تواند تاثیر گذار باشد. برای دریافت اطلاعات تکمیلی درباره ترک زولپیدم تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
آنچه در این مطلب می خوانید
- قرص زولپیدم چیست؟
- قرص زولپیدم ۵ برای چیست؟
- قرص زولپیدم و لاغری
- آیا زولپیدم مرفین دارد؟
- داروی جایگزین زولپیدم | دارو برای ترک زولپیدم
- تاثیر زولپیدم بر حافظه
- آلپرازولام یا زولپیدم
- عوارض قرص زولپیدم ۵
- اعتیاد به زولپیدم
- آیا زولپیدم اعتیاد آور است؟
- علائم اعتیاد به زولپیدم
- ترک زولپیدم
- زولپیدم چند روز در بدن می ماند؟
- پس از قطع مصرف و ترک زولپیدم چه اتفاقی می افتد؟
- علائم ترک زولپیدم
- شدت علائم ترک زولپیدم
- عوارض قطع ناگهانی زولپیدم
- ترک زولپیدم در کلینیک ترک اعتیاد
- شرایط ترک زولپیدم در خانه
قرص زولپیدم چیست؟
زولپیدم Zolpidem با نام تجاری امبین (Ambien) یک داروی تجویزی است که بصورت قرص و اسپری تهیه می شود. قرص خوراکی به سه شکل آزاد شدن فوری، طولانی و زیرزبانی یافت می شود. قرص های خوراکی زولپیدم در اصل برای درمان بی خوابی استفاده می شوند. اگر به هنگام خواب رفتن مشکلی وجود داشته باشد از قرص های کوتاه رهش و قرص های زیرزبانی اد.لوآر استفاده می شود. زولپیدم در زود به خواب رفتن و داشتن خواب طولانی به بیمار کمک می کند. زولپیدم بدون نسخه به فروش نمی رسد.
قرص زولپیدم ۵ برای چیست؟
قرص زولپیدم ۵ میلی گرم داروی آرام بخش است که برای درمان بی خوابی و اختلالات خواب تجویز می شود. این دارو با شل کردن عضلات و خواص آرام بخش در سریع تر به خواب رفتن و داشتن خواب طولانی کمک می کند. قرص زولپیدم ۱۰ میلی گرم نیز در داروخانه ها موجود است.
قرص زولپیدم و لاغری
زولپیدم یک داروی آرام بخش است. این دارو برای مشکلات خواب بزرگسالان تجویز می شود. زولپیدم به صورت مستقیم برای کاهش یا افزایش وزن کاربردی ندارد اما برخی از تحقیقات نشان داده است که بیمار می تواند تا حدی کاهش اشتها و در نتیجه کاهش وزن (حدود یک ونیم کیلو در سه ماه) را تجربه کند.
آیا زولپیدم مرفین دارد؟
جواب منفی است. زولپیدم مرفین ندارد. این فقط یک داروی آرام بخش است که با متصل شدن به گیرنده های گاما می تواند زمان مورد نیاز برای به خواب رفتن را کاهش دهد و خواب طولانی تری برای بیمار ایجاد کند.
داروی جایگزین زولپیدم | دارو برای ترک زولپیدم
اگر به هر دلیلی امکان استفاده از زولپیدم را ندارید پزشک ممکن است برای مشکلات خواب شما داروهای دیگری مانند دوکسیپن، بوپیرون، ملاتونین، سابلیفلوکساتین و… را تجویز کند. همچنین می توان از بابونه، گل وازبان، اسطخودوس، سنبل الطیب به عنوان داروی گیاهی خواب و جایگزین گیاهی زولپیدم استفاده کرد.
تاثیر زولپیدم بر حافظه
برخی از مصرف کنندگان زولپیدم نگران مشکلات حافظه و فراموشی هستند. تا کنون تحقیقات ارتباط بین مصرف زولپیدم و مشکلات حافظه را به اثبات نرسانده است اما گفته می شود بیمارانی که پس از مصرف زولپیدم بیدار می مانند ممکن است دچار ضعف حافظه شوند. همچنین مصرف همزمان زولپیدم و بنزودیازپین ها می تواند منجر به اختلالات حافظه وفراموشی شود.
مقایسه آلپرازولام یا زولپیدم
آلپرازولام یک داروی آرام بخش قوی است که معمولا برای کاهش اضطراب و استرس و کاهش تعداد دفعات وشدت حملات پانیک تجویز می شود. ولی زولپیدم آرامبخشی است که برای اختلالات خواب تجویز می شود. در صورتی که از بی خوابی رنج می برید، زولپیدم برای شما موثر تر است.
عوارض قرص زولپیدم ۵
مانند هر داروی دیگری، زولپیدم نیز عوارض ناخواسته ای به همراه دارد. از جمله عوارض زولپیدم ۱۰ میلی گرم و ۵ میلی گرم عبارت است از سردرد، خشکی دهان و ورم زبان، خستگی و کاهش انرژی، مشکلات تنفسی و احساسات ناخوشایند.
- خواب آلودگی در طول روز
- سردرد و سرگیجه
- سبکی سر
- احساس خستگی، ضعف
- از دست دادن هماهنگی
- گرفتگی بینی،سوزش بینی یا گلو
- خشکی دهان
- حالت تهوع و ناراحتی معده
- یبوست یا اسهال
- ناراحتی معده
- درد عضلانی
- افسردگی
- تفکر غیرمعمول، از جمله افکار آسیب رساندن به خود
- اضطراب
- پرخاشگری و ریسک پذیری
جدی ترین عوارض زولپیدم
در صورت بروز عوارض جانبی جدی، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید. اگر علائم شما تهدید کننده ی زندگی است یا فکر می کنید که نیاز به یک فوریت پزشکی دارید، با اورژانس تماس بگیرید. عوارض جانبی جدی و علائم آن ها می تواند شامل موارد زیر باشد.
- تورم زبان یا صورت و مشکل تنفسی
- افسردگی یا بدتر شدن علایم افسردگی
- افکار خودکشی یا آسیب رساندن به خود
- از دست دادن علاقه به فعالیت هایی که معمولاً از آن ها لذت می برید
- احساس گناه یا بی ارزشی
- کمبود انرژی – مشکل در فکر یا تمرکز
- کاهش وزن یا افزایش وزن
- افکار یا رفتارهای غیرعادی
- بیش از حد عادی بودن ( در مقایسه با روزهای دیگر )
- فکر می کنید هیچ چیز واقعی نیست یا اینکه خود را از خارج از بدن خود تماشا می کنید
- انجام فعالیت های حین خواب که هیچ خاطره ای از آن واقعه نداشته باشید
- بروز مشکلات تنفسی مانند تنفس کند، تنفس کم عمق
- خستگی و کاهش اکسیژن در خون
- فراموشی (کاهش حافظه)
- توهم
مسمومیت با قرص زولپیدم
زولپیدم از جمله داروهای آرام بخش و خواب آور است که بدون نسخه به فروش نمی رسد پس داروی خود را به دیگران توصیه نکنید. دارو را خارج از دسترس کودکان نگهداری کنید. همچنین زولپیدم را طبق تجویز پزشک مصرف کنید و از افزایش دوز دارو یا مصرف بیشتر از حد خود داری کنید. در صورت مصرف بیش از حد، مسمومیت با قرص زولپیدم نشانه هایی مانند
- تنفس سطحی و کوتاه
- تضعیف ضربان قلب
- کاهش سطح هوشیاری
- خواب آلودگی غیر معمول یا ناتوانی در بیدار شدن
در افراد مشاهده می شود که لازم است هر چه سریعتر با اورژانس تماس بگیرید. مسمومیت زولپیدم می تواند منجر به عدم هوشیاری و کما شود.
اعتیاد به زولپیدم
زولپیدم یک داروی آرامبخش قانونی است که برای مشکلات خواب کاربرد دارد. زولپیدم هیچ گونه ماده مخدری ندارد اما به دلیل تاثیر بر سیستم پاداش دهی مغز و ترشح دوپامین می تواند احساس خوب و آرام بخش برای افراد ایجاد کند. به مروز زمان مغز به دوز مصرفی عادت می کند و برای دریافت تاثیر قبلی دارو، نیازمند دوز بیشتری است. فرد برای تجربه اثرات آرامبخش آن نیازمند مصرف دوباره و با دوز بیشتر است. به تدریج اعتیاد به زولپیدم ایجاد می شود و بهتر است هر چه زودتر برای ترک زولپیدم اقدام کنید.
آیا زولپیدم اعتیاد آور است؟
جواب مثبت است. بله. قرص زولپیدم اعتیاد آور است و مصرف طولانی مدت آن می تواند باعث ایجاد وابتسگی و اعتیاد در افراد شود. اعتیاد به زولپیدم به دلیل فعال سازی سیستم پاداش مغز توسط زولپیدم است.
پس از مصرف طولانی، مغز به دوز آن عادت می کند و دوپامین(پاداش) کمتری ترشح می کند . به همین دلیل فرد پس از مدتی دیگر اثرات اولیه زولپیدم را با همان دوز پایین در خود مشاهده نمی کند و برای تاثیرگذاری نیازمند دوز بیشتری از آن است.
علائم اعتیاد به زولپیدم
مصرف ۲ تا ۳ هفته ای و کوتاه مدت زولپیدم مشکلی به وجود نمی آورد اما پس از مصرف طولانی، فرد به این دارو وابسته می شود و به اصطلاح اعتیاد به زولپیدم شکل می گیرد. مهمترین علائم اعتیاد به زولپیدم عبارت است از
- ایجاد تحمل دارویی: فرد برای مشاهده تاثیر دارو نیاز به مصرف دوز بیشتر دارد
- احساس نیاز مداوم: مصرف زولپیدم تبدیل به عادت شده و بدون زولپیدم قادر به خواب نیستند
- نوسانات خلقی: یکی از نشانه های اعتیاد به زولپیدم خستگی مداوم و بی حالی است
عوارض اعتیاد به زولپیدم
اگرچه زولپیدم یک داروی آرام بخش و قانونی است اما اعتیاد به زولپیدم می تواند عوارض شدید داشته باشد. برخی از عوارض اعتیاد به زولپیدم در کوتاه مدت عبارت است از
- سندرم شب خوری و خوردن در خواب که می تواند منجر به افزایش وزن شود.
- راه رفتن درخواب ، امکان سقوط و دیگر خطرات
- گیجی وسبکی سر
- سر درد مداوم
- خواب آلودگی در طول روز
مصرف زولپیدم در دراز مدت می تواند مشکلات زیر را به همراه داشته باشد.
- ضربان قلب تند
- مشکلات گوارشی و یبوست
- درد کمر و سینه
- گلودرد، خشکی دهان و علائم شبه آنفولانزا
- افسردگی
در صورتی که زولپیدم را به مدت طولانی مصرف می کنید و علائم اعتیاد به زولپیدم را در خود یا یکی از عزیزانتان مشاهده کردید لازم است هر چه سریعتر برای ترک اقدام کنید. ترک زولپیدم برای افرادی که دوز کمتری استفاده می کنند و مدت اعتیاد به زولپیدم در آن ها کمتر است، راحت تر و سریعتر انجام می شود.
ترک زولپیدم
مصرف این دارو را بدون مشورت با پزشک قطع نکنید. اگر مدتی این دارو را مصرف کرده اید و ناگهان مصرف آن را متوقف کنید، ممکن است علایم جدی ترک مصرف داشته باشید. علائم می تواند شامل گرفتگی عضلات، استفراغ، تعریق، برافروختگی (قرمز شدن و گرم شدن پوست) و تغییرات عاطفی باشد. تغییرات عاطفی هم می تواند شامل احساس عصبی بودن، حملات هراس و گریه های غیرقابل کنترل باشد.
زولپیدم چند روز در بدن می ماند؟
زولپیدم بیشتر از ۱۲ ساعت در سیستم شما باقی نمی ماند. اما برخی افراد صبح روز بعد که از خواب بیدار می شوند احساس خواب آلودگی می کنند. اگر این اتفاق برای شما افتاد، هیچ فعالیتی را که نیاز به هوشیاری کامل شما دارد، مانند رانندگی، دوچرخه سواری یا استفاده از ابزار یا ماشین آلات انجام ندهید.
نیمه عمر زولپیدم حدود دو و نیم الی سه ساعت است. در برخی موارد، علائم ترک همراه با داروهای خوابآور آرامبخش نسبتاً کوتاه مانند همین دارو به محض گذشت ۶ تا ۸ ساعت پس از دوز نهایی بروز میکنند. علائم ترک معمولاً در عرض یک الی پنج روز به اوج خود می رسد و پس از تقریباً یک تا دو هفته فروکش می کند.
پس از قطع مصرف و ترک زولپیدم چه اتفاقی می افتد؟
اگر به مدت کمتر از ۴ هفته، زولپیدم را مصرف کرده باشید، بعید است که با قطع مصرف آن مشکلی پیدا کنید. اگر مصرف دارو بیش از ۴ هفته باشد، مصرف این دارو را به طور ناگهانی قطع نکنید. ممکن است علائم ترک را تجربه کنید.
علائم ترک زولپیدم
بدون پس از مصرف طولانی و اعتیاد به زولپیدم نمی تواند قطع ناگهانی آن را مدیریت کند و علائم ترک بروز می کند. بی خوابی شما ممکن است عود کند و بدتر از قبل شود. همچنین ممکن است احساس اضطراب، بی قراری و تغییرات خلقی داشته باشید. به نور، صدا و لمس شدن بسیار حساس شوید. ابتدا در مورد حذف زولپیدم با پزشک خود صحبت کنید. آن ها ممکن است توصیه کنند که دوز را به آرامی، طی چند روز یا چند هفته کاهش دهید. اگر بیش از ۴ هفته آن را مصرف کرده اید، این شیوه به جلوگیری از علائم ترک کمک می کند.
شدت علائم ترک زولپیدم
عوامل متعددی می توانند بر احتمال علائم شدیدتر ترک این مسکن تأثیر بگذارند. این موارد شامل موارد زیر است:
- دورههای کوتاهتر مصرف ممکن است با احتمال کمتری برای ترک شدید همراه باشد.
- استفاده از دوز بالا برای مدت طولانی می تواند احتمال ترک شدید را افزایش دهد.
- اشخاص مسن ممکن است بیشتر مستعد ابتلا به علائم شدید ترک باشند.
- افرادی که مشکلات سلامت جسمی یا روانی همزمان دارند ممکن است در معرض خطر افزایش علائم ترک به صورت شدیدتر باشند.
عوارض قطع ناگهانی زولپیدم
قطع ناگهانی و ترک زولپیدم به ویژه برای کسانی که دارو را برای مدت طولانی و با دوزهای بالاتر مصرف کردهاند میتواند به طور بالقوه خطرناک باشد. از جمله تجربه علائم ترک بالقوه شدید مانند تشنج.
سم زدایی تحت نظارت پزشکی می تواند روند ترک را تسهیل کند.
در حالی که سم زدایی اولین قدم مهم در مسیر ترک زولپیدم است، معمولا برای حمایت از بهبودی طولانی مدت فرد از چنگال اعتیاد به دارو، کافی نیست. برای حفظ بهبودی در طول زمان و جلوگیری از عود، درمان مداوم می تواند به طور جامع تری به افکار، احساسات و رفتارهای اساسی فرد که در وهله اول به سوء مصرف از قرص منجر شده است، رسیدگی کند. یک برنامه توانبخشی مبتنی بر رفع دلایل اصلی گرایش به مصرف قرص می تواند به فرد کمک کند تا مهارت های مورد نیاز برای بهبودی پایدار را بیاموزد.
ترک زولپیدم در کلینیک ترک اعتیاد
ترک زولپیدم برای کسانی که مصرف بیش از ۶ ماه با دوز بالا داشتند می تواند منجر به ایجاد علائم شدید شود. دریافت خدمات ترک اعتیاد حرفه ای در کلینیک ترک اعتیاد تهران می تواند به بیمار برای ترک سریعتر و با کمترین علائم ترک را رقم بزند. در مراکز ترک اعتیاد سم زدایی به روش های سریع و فوق سریع انجام می شود تا بیمار بتواند در مدت دو هفته ترک کند و علائم شدید را پشت سر بگذارد. برای کاهش علائم ترک زولپیدم، بیمار تحت مراقبت تیم پزشکی قرار می گیرد و از داروهای حمایتی برای رفع علائم استفاده می شود. برای دریافت مشاوره رایگان ترک اعتیاد کلمـــه مشاوره را به شـــماره موبایــل ۰۹۱۲۰۴۷۴۸۱۰ ارسال کنید.
ترک زولپیدم در مرکز ترک اعتیاد شامل مراقبت ۲۴ ساعته در یک مرکز درمانی است که علاوه بر سم زدایی و ترک زولپیدم به صورت فیزیکی اعتیاد، مشاوره فردی و گروهی، مراقبتهای روانپزشکی، رفتار درمانی و… را شامل می شود تا به فرد کمک کند مسائلی را که منجر به اعتیاد به زولپیدم شده است را درک و حل و فصل کند و به توسعه مهارت مقابله ای سالم با آن ها کمک کند. جلسات انفرادی به افراد کمک می کند تا ریشه مشکلات خود را پیدا کنند، به مسائل روانی خود در زمینه اعتیاد بپردازند و یاد بگیرند که رفتارهای خود را برای حفظ دوره پرهیز و جلوگیری از عود مصرف، اصلاح کنند.
برخی از استراتژیهای مشابهی که در جلسات فردی به کار میروند، در یک گروه به کار برده می شوند. جایی که افراد میتوانند از همتایان خود که با چالش های مشابه درگیرند مسایل جدید یاد بگیرند و به طور متقابل از آن ها حمایت کنند.
همانند مراقبت های بستری، امکان ترک زولپیدم به صورت سرپایی نیز در مرکز ترک اعتیاد طلوعی دوباره محیا است. در شیوه ترک زولپیدم به صورت سرپایی، نیازی به بستری بیمار در کلینیک نیست و بیمار فقط روزانه یکبار به کلینیک مراجعه می کند تا توسط پزشک متخصص ویزیت شود و پس از بررسی وضعیت، داروهای مورد نیاز را دریافت نماید.
شرایط ترک زولپیدم در خانه
در صورت مصرف طولانی مدت دارو و با دوز زیاد ترک زولپیدم در خانه بدون نظارت پزشک می تواند بیمار را دچار علائم شدید مانند سردرد، بی خوابی و … کند. اما کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دوباره امکان ترک زولپیدم در خانه تحت نظارت پزشک را فراهم نموده است تا بیماران بتوانند در هر شرایطی از خدمات تیم پزشکی بهره مند شوند و ترک زولپیدم بدون خماری و درد را تجربه کنند. در این روش، پزشک به صورت روزانه به منزل بیمار مراجعه می کند و وضعیت سلامتی او را مورد پایش قرار می دهد و بیمار در صورت نیاز توصیه های پزشکی و داروهای لازم را دریافت می نماید.
نازنین روشن طبری هستم، روانشناس بالینی با بیش از ده سال تجربه در حوزه ترک و درمان اعتیاد و مدیریت داخلی کلینیک طلوعی دوباره.