آیا ترک کوکائین امکان پذیر است؟
اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۳
در این مطلب به این سوال ها جواب داده می شود:
- آیا ترک کوکائین امکانپذیر است؟
- ترک کوکائین چقدر زمان می برد؟
- کدام روش ترک کوکائین بهتر است؟
- چرا ترک اعتیاد در مرکز ترک اعتیاد کوکائین مهم است( خطر کوکائین تقلبی )؟
- کوکائین چیست؟
- راه های مصرف کوکائین؟
- اثرات ذهنی مصرف کوکائین چیست؟
- اثرات فیزیکی مصرف کوکائین چیست؟
- سم زایی کوکائین چگونه است؟
- علائم ترک کوکائین چگونه است؟
نازنین روشن روان درمانگر اعتیاد
به دلیل حس لذت شدیدی که کوکائین ایجاد میکند، ترک آن دشوار است،
زیرا مغز دائماً این لذت را میخواهد تکرار کند. این کشمکش بین خود منطقی و خود وابسته به کوکائین در مغز رخ میدهد.
اما خبر خوب این است که افراد بسیاری توانستهاند با پیروی از پروتکلهای درمانی کلینیک، اعتیاد به کوکائین خود را ترک کنند.
آیا ترک کوکائین امکان پذیر است؟
بله ترک کوکائین امکانپذیر است، افرادی زیادی با مصرف دوزهای مختلف کوکائین توانسته اند در کلینک تحت نظر پزشک، کوکائین را ترک کنند.
برای آشنایی با پروتکلهای ترک و درمان اعتیاد کوکائین و مشاهده نظرات افرادی که به کلینیک مراجعه کردهاند، به صفحه ترک اعتیاد کوکائین کلینیک مراجعه کنید.
تنها راه مطمئن شدن از عدم مصرف کوکایین، متوقف کردن تفکر در مورد آن پیش از تبدیل شدن به وسوسه است.
اما می دانیم رسیدن به این نقطه کار راحتی نیست، بخصوص در مورد کوکایین.
با پاسخ به یک سئوال می توانید ترک کوکائین راحتری داشته باشید، چرا میخواهید هم اکنون مصرف کوکائین را متوقف کنید؟
مهم این است که پاسخ شما به این سئوال انگیزه کافی برای ترک کوکائین را در شما ایجاد کند و حاضر باشید در این مسیر روان درمانگر را همراهی کنید. انگیزه ترک کوکایین قدم مهمی است برای یک ترک موفق آمیز.
مطلب پیشنهادی: ایجاد حس تنفر به مواد با کاشت نالتروکسان
آیا ترک کوکائین امکانپذیر است؟
بله، ترک اعتیاد به کوکائین کاملاً امکانپذیر است. این باور نادرست که کوکائین ترک ندارد، باید کنار گذاشته شود
اما باید پرسید: چرا برخی افراد نتوانستهاند کوکائین را با موفقیت ترک کنند؟
تجربه نشان داده است که افراد در ترک جسمانی اعتیاد به کوکائین در طول دوره بستری ترک اعتیاد در کلینیکها موفق عمل میکنند. اما پس از مدتی ممکن است دوباره به مصرف بازگردند. بنابراین، ترک کوکائین کاملاً ممکن است، به شرطی که انگیزه کافی داشته باشید و جلسات رواندرمانی پس از ترک اعتیاد را بهطور مستمر ادامه دهید.
وقتی شما اعتیاد به کوکائین پیدا می کنید، یکسری تغییرات دیرپا در مغز ایجاد می شود، به همین تغییرات دیرپا در مغز اعتیاد گفته می شود.
اگر از شما بپرسند ارزشمندترین دارایی یا ثروت شما چیست؟ به چه چیزی اشاره می کنید؟ به نظر من مهمترین ثروت بدن ماست و در میان اعضای این بدن، مغز مهم ترین و پیچیده ترین ساختار و فرمانده اعضای دیگر است.
بنابراین می توانیم بگوییم، عدم موفقیت در ترک کوکائین، غافل شدن از اختلالات به وجود آمده در مغز و روان است. بی توجهی به این اختلالات باعث می شود ترک اعتیاد کوکائین امکانپذیر نشود.
برای اینکه بتوانیم ترک کوکائین را امکانپذیر کنیم بهتر است از روان درمانگرهای با تجربه در حوزه اعتیاد کمک بگیریم، تا بتوانیم اختلالات به وجود آمده در مغز را در مدت زمان کوتاهی شناسایی و
درمان کنند.
ترک کوکائین چقدر زمان می برد؟
متاسفانه یکی از الگوهای روان شناختی افرادی که دچار سوء مصرف کوکائین هستند این است که صبر و شکیبایی لازم برای تغییرات آرام و قدم به قدم را ندارند و بیشتر از پیشنهاداتی استقبال می کنند
که وعده ی درمان و تغییر فوری و معجزه آسا به آن ها می دهد. در حالی که کوکائین جز ۵ ماده اعتیاد آور محسوب می شود و تاکید می شود به دنبال راهکارهای علمی و ثابت شده باشید.
بخصوص اگر در ایران کوکائین مصرف می کنید بیشتر باید مراقب باشم. خطرات مصرف کُک در ایران
پیشنهاد می کنیم برای ترک کوکائین به دنبال راه حل های سریع نروید.
ما در کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دوباره با توجه به امکاناتی که داریم ترک اعتیاد کوکائین را بین ۱۴ تا ۲۱ روز با نظر پزشک و تیم روان شناس، در نظر می گیریم.
کوکائین جز موادی است که افراد در کنار آن از مواد دیگر از قبیل تریاک، الکل استفاده می کنند، مصرف سایر مواد در کنار کوکائین در مدت زمان روند درمانی شخص تاثیر گذار خواهد بود.
برخی افراد که به کلینیک مراجعه می کنند، تصمیم دارند فقط کوکائین را ترک کنند، پزشک متخصص با توجه به شرایط شخص مدت زمان ترک به روش بستری یا سرپایی را مشخص می کند.
بهترین روش ترک کوکائین
نمیتوان با قاطعیت گفت که کدام روش ترک کوکائین بهتر است. برخی افراد با داروهای جایگزین، و برخی با روشهای سریع ترک اعتیاد موفق میشوند. اما آمار دقیقی وجود ندارد که چند درصد این افراد دوباره به مصرف بر می گردند. اما قطعاً میتوان گفت که اعتیاد یک بیماری جسمی و روانی است، بنابراین ترک اعتیاد باید تحت نظر متخصصانی باشد که هم بر جسم و هم بر روان فرد معتاد شناخت کامل دارند.
برای مثال متخصص روانپزشک متخصص اعتیاد و روان درمانگر متخصص اعتیاد افرادی هستند که می توانند با تشخیص درست پروتکل درمانی مناسب شما را تجویز کنند.
ترک خودسرانه کوکائین یا با مشورت افرادی که صلاحیت علمی و تجربی ندارند، شانس موفقیت را کاهش میدهد. متخصصی که زبان بدن را بشناسد و داروهای مناسب تجویز کند، کمک میکند تا فرد با کمترین درد جسمانی روبرو شود. رواندرمانگری که واکنشهای ذهنی را بشناسد، در طول ترک اعتیاد کوکائین حمایتگر بهتری است و برنامه رواندرمانی مناسب را برای بعد از ترک ارائه میدهد.
برای اینکه بهتر این موضوع را متوجه بشوید، بهتر است بدانید بدن هر شخص با توجه به دوز مصرفی و مدت زمان مصرفی می تواند واکنش های متفاوتی داشته باشد.
واکنش بدن در هفته اول ترک اعتیاد بسیار متفاوت از هفته دوم خواهد بود، روانپزشک متخصص به این موضوع اشراف کامل دارد و داروی مناسب را تجویز می کند.
آیا ترک کوکائین امکان پذیر است؟ صفر تا صد کوکائین
مضرات مصرف کوکائین چیست؟ آیا ترک ماده محرک کوکائین دشوار است؟
مصرف کوکایین در طولانیمدت چه مشکلاتی ایجاد میکند؟
آیا ترک آن شدنی است؟
بله ترک اعتیاد کوکائین امکان پذیر است اگر بتوانید به درستی تمامی مراحل ترک را در یک کلینیک تخصصی ترک اعتیاد
و یا شهر خود طی کنید.
در ادامه این مطلب می خواهیم به دانستنی های کوکایین بپردازیم و سپس مراحل ترک اعتیاد کوکائین را که به نتیجه
درست بیانجامد بیان کنیم، در این مقاله راه های مصرف کوکائین و راه های ترک آن گفته شده است.
چرا بهتر است در یک مرکز تخصصی کوکائین را ترک کنیم؟ ( خطر کوکائین تقلبی )؟
در حال حاضر اکثر کوکائین های موجود در بازار ایران ترکیبی از چندین ماده صنعتی و قرص می باشد. تصور مصرف کننده این است که کوکائین مصرف می کند، اما در واقع در حال مصرف چندین ماده با یکدیگر است.
وابستگی به چندین ماده، باعث می شود شخص دچار اختلالات روانی و جسمی متفاوتی بشود، همراه بودن چند اختلال، احتمال خشونت و خودکشی را بالا می برد. به همین دلیل اختلالات مرتبط با کوکائین بسیار بیشتر
از گذشته مشاهده می شود.
میلاد یوسفی سوپروایزر کلینیک از تجربه خود می گوید
افرادی که کوکائین مصرف میکنند، معمولاً هنگام مراجعه به کلینیک بهصورت قاطع اذعان میکنند که تنها کوکائین مصرف میکنند. اما پس از انجام تست اعتیاد، نتایج نشان میدهد که بسیاری از این افراد علاوه بر کوکائین، آمفتامینها و قرصهای آرامبخش را نیز مصرف میکنند.
این موضوع نشاندهنده پیچیدگیهای بیشتری در سوء مصرف مواد است و به همین دلیل، نیاز به یک پروتکل درمانی جامعتر و متفاوتتر برای این افراد وجود دارد. در چنین مواقعی، تیم پزشکی کلینیک با در نظر گرفتن تمامی عوامل، برنامهای سفارشی و تخصصی برای ترک سوء مصرف مواد تنظیم میکند. این برنامه شامل ترکیبی از داروهای مناسب برای مدیریت علائم جسمانی و جلسات مشاوره و رواندرمانی برای حمایت از فرد در مواجهه با چالشهای روانی است. هدف نهایی این است که با ارائه یک رویکرد چندجانبه، فرد بتواند با موفقیت از اعتیاد خود رهایی یابد و به زندگی سالمتری بازگردد.
کوکائین چیست؟
کوکائین یک آلکالوئید تروپان است که به عنوان یک محرک سیستم عصبی مرکزی (CNS) عمل می کند. در حالت عصاره به صورت غیر قانونی برای سرخوشی استفاده می شود. همچنین در پزشکی توسط بومیان آمریکای جنوبی برای اهداف مختلف و به ندرت، اما به طور رسمی تر، به عنوان یک بی حس کننده موضعی یا ابزار تشخیصی توسط پزشکان در کشورهای توسعه یافته تر استفاده می شود . این گیاه عمدتاً از برگهای دو گونه کوکا بومی آمریکای جنوبی به دست میآید.
به صورت عام : کوکائین یک داروی محرک قوی است که پتانسیل اعتیادآوری قوی دارد، با مصرف مکرر کوکائین، فرد دچار وابستگی فیزیولوژیکی می شود و زمانی که وابسته می شود اگر مصرف کوکائین را قطع کند سندرم ترک را تجربه می کند. علائم ترک کوکائین می تواند در بین افراد متفاوت باشد.
راه های مصرف کوکائین و مدت اثر آن؟
کوکائین به شکل های متفاوتی مصرف می شود و شروع اثرات می تواند در عرض چند ثانیه تا چند دقیقه پس از استفاده، بسته به روش تحویل، شروع شود و بین ۲ تا ۹۰ دقیقه طول بکشد. از آنجایی که کوکائین همچنین دارای خواص بی حس کنندگی و انقباض رگ های خونی است، گهگاه در حین جراحی روی گلو یا داخل بینی برای کنترل درد، خونریزی و اسپاسم تارهای صوتی استفاده می شود.
تفاوت کوکائین و کراک چیست؟ (فرق کوکائین بیس و خام)
فرق کراک و کوکائین چیست؟ کوکائین نمک هیدروکلراید در شکل پودری است. درحالیکه مواد مخدر کراک ترکیبی از پودر کوکائین با آب و مادهای دیگر است. معمولاً در تهیه کراک از جوششیرین (بیکربنات سدیم) استفاده میشود. بعد از ترکیب کوکائین با جوششیرین، مخلوط جوشانده شده و ماده جامدی تشکیل میشود. بعد از سرد شدن و تبدیلشدن به قطعات کوچکتر این ماده بهعنوان کراک فروخته میشود.
راه های مصرف کوک:
- راه های خرخر کردن
- استفاده موضعی در دهان
- حل شدن و تزریق در رگ
- استنشاق بخارات آن در حالت کراک کوکائین
مطلب پیشنهادی: چگونه اعتیاد را ترک کنیم، راهکارهای علمی
تفاوت شیشه و کوکائین
شیشه یا متامفتامین یک ماده شیمیایی است که در آزمایشگاه تولید می شود. کوکائین از برگ های گیاه کوکا استخراج می شود. دومین فرق شیشه و کوکائین در روش مصرف است که شیشه از طریق تزریق، بلعیدن و استنشاق مصرف می شود ولی کوکائین به صورت کراک بیشتر از طریق بینی استنشاق می شود.عوارض شیشه پس از مصرف شامل افزایش تمرکز، احساس شادی و افزایش اعتماد به نفس است اما اثرات کوکائین پس از مصرف، افزایش انرژی، کاهش خستگی ، افزایش فشار خون و بی خوابی است.
فاز کوکائین چیست ؟
فاز کوکائین به زمان کوتاهی پس از مصرف ماده گفته می شود که فرد تجربه متفاوتی دارد. این دوره سه مرحله ای است.
- فاز بالا رفتن: ظرف چند دقیقه پس ازمصرف کوکائین رخ می دهد، فرد حس خوشی، افزایش توان و انرژی و تمرکز بیشتر دارد. ضربان قلب بیشتر می شود و فشار خون بالا می رود. مردمک چشم نیز گشادتر از معمول می شود.
- مرحله قله: نیم ساعت تا یک ساعت پس از مصرف، فرد وارد این مرحله می شود که اوج حس لذت از کوکائین است. احساس عزت نفس و اعتماد به نفس فرد افزایش می یابد، توان جسمی افزایش پیدا می کند و احساس خستگی ندارد.
- پایین آمدن: از یک ساعت تا یک و نیم ساعت پس از مصرف شروع می شود و فرد احساس خستگی شدید، ضعف، تحریک پذیری و افسردگی دارد. مصرف کننده دچار سردرد و بی اشتهایی می شود و مشکل در تمرکز و خواب را تجربه می کند.
رفع خماری کوکائین
پس از پایین آمدن، یعنی همان فاز سوم اکثر مصرف کنندگان این سوال را دارند که چه چیزی کوکائین را خنثی میکند؟
پس از خروج کوکائین، بدن دوباره شروع به تنظیم مجدد خود می کند و حالت های جسمی و روانی متفاوتی رخ می دهد که به آن خماری کوکائین می گویند. آبریزش بینی، خستگی ناگهانی، مشکلات خواب، کاهش تمرکز، افزایش اشتها، درد جسمی و افسردگی از علائم خماری کوکائین است. برای از بین بردن اثرات کوکائین بهتر است آب زیاد بنوشید. تغذیه سالم و مقوی داشتهب اشید. استراحت کنید و سعی کنید اندگی بخوابید. از احساسات ناخوشایند، هیجانات دوری کنید.
اثرات ذهنی مصرف کوکائین چیست؟
- احساس شدید شادی
- از دست دادن تماس با واقعیت
- بی قراری
- شادی و اعتماد به نفس
- بیشتر صحبت کردن
- احساس پر انرژی و هوشیاری
- اضطراب
- پارانویا
- تحریک پذیری
- رفتار غیرقابل پیش بینی، خشونت آمیز یا پرخاشگرانه
اثرات فیزیکی مصرف کوکائین چیست؟
- ضربان قلب سریع
- تعریق و گشاد شدن مردمک ها
- دوزهای بالا می تواند منجر به فشار خون یا دمای بدن بالا
- سردرد
- سرگیجه
- از نظر جسمی قوی و از نظر ذهنی قوی احساس می شود
- کاهش اشتها
- دهان خشک
- فشار خون بالاتر و ضربان قلب و تنفس سریع تر
- دمای بدن بالاتر
- افزایش میل جنسی
- بیخوابی
- بی تفاوتی نسبت به درد
کوکائین چند روز در بدن باقی می ماند؟
کوکائین پس از مصرف وارد معده و کبد می شود. کوکائین تا پنچ الی ۶ ساعت پس از مصرف در بدن باقی است یعنی حدود ۶ ساعت طول می کشد تا کوکائین در کبد متابولیزه شود. پس از آن تا ۹۰ روز در مو، تا چهار روز در ادرار و تا ۱۹ ساعت در بزاق در آزمایشگاه به وسیله کیت تست کوکائین قابل تشخیص است.
چرا کوکائین را ترک کنیم؟
مصرف کوکائین اگر چه در چند ساعت ابتدایی پس از مصرف احساس خوبی به همراه دارد اما در دراز مدت تاثیرات ناگواری بر مغز، سیستم ایمنی و سایر اندام های بدن می گذارد. زیرا مصرف طولانی مدت کوکائین بر مغز، قلب، پوست و مو، عضلات، اعصاب و خواب شما تأثیرات منفی بسیار زیادی خواهد داشت. اگر سلامت خود را می خواهید و می خواهید که درد کمتری را برای ترک اعتیاد تجربه کنید هر چه زودتر دوره ترک خود را شروع کنید.
آیا ترک کوکائین راحت است؟
کسانی که تجربه ترک کوکائین دارند می گویند: بله راحت است اگر آمادگی ذهنی داشته باشید و بخواهید ادامه دهید، چگونه وابسته می شویم؟ وقتی فردی به مدت زیاد از کوکائین استفاده کند به آن وابسته می شود،
در این زمان برای اینکه زندگی معمولی داشته باشد باید حتما این ماده را مصرف کند.
تمامی مواد محرک این حالت را برای فرد ایجاد می کنند
یعنی اعتیاد در برخی از آن ها سریع تر و در برخی دیرتر و با مصرف چند باره اتفاق می افتد، البته باید بدانیم مصرف تفریحی مواد محرک
در واقعیت وجود ندارد زیرا بدن با همان یک بار استفاده وارد فاز اعتیاد شده است و در صورت ادامه دادن می تواند به اعتیاد و وابستگی منجر شود.
حالا می خواهیم بررسی کنیم که چرا ترک کوکائین سخت است؟ در ادامه به عواملی که در این زمینه نقش دارند را بررسی می کنیم.
هنگامی که فردی که وابستگی به کوکائین دارد مصرف را متوقف می کند یا دوز خود را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد، علائم ترک ظاهر می شود که می تواند باعث احساسات منفی و ناراحتی فیزیکی شود. عوامل مختلفی می تواند سرعت اعتیاد به کوکائین در افراد مختلف را بیشتر یا کمتر کند مانند ژنتیک که می تواند پس از استفاده اولیه مؤثر بودن خود را نشان دهد.
برخی از پدیدههای وابستگی و ترک کوکائین را میتوان هورمون دوپامین توضیح داد، دوپامین هورمون شادی است، مصرف کوکائین می تواند به طور چشمگیری فعالیت پیام رسان شیمیایی دوپامین را در مدارهای عصبی مغز با حس انگیزه و پاداش افزایش دهد.
افزایش فعالیت دوپامین در هنگام استفاده از کوکائین به شدت مصرف مداوم آن را تقویت می کند.
با این حال، با گذشت زمان و با استفاده مکرر، مغز فرد مصرف کننده با دوپامین اضافی موجود در سیستم خود سازگار شده و به تدریج نسبت به اثرات کوکائین بر احساس خوب ناشی از مصرف حساسیت کمتری پیدا میکند و باعث میشود که برای جلوگیری از شروع علائم ترک، به مقادیر بیشتری از مواد مخدر نیاز داشته باشند. (علائمی مانند افسردگی و بی خوابی.)
علاوه بر این، کوکائین به عنوان یک “خطر انفجاری” برای وابستگی شناخته می شود، به این معنی که مدت زمانی که طول می کشد تا فردی پس از استفاده اولیه به کوکائین وابسته شود، از تعداد زیادی از دیگر مواد مخدر سریع تر است.
هنگامی که فردی که وابستگی به کوکائین دارد مصرف را متوقف می کند یا دوز خود را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد، علائم ترک ظاهر می شود که می تواند باعث احساسات منفی و ناراحتی فیزیکی شود.
مطلب پیشنهادی: خدمات کلینیک طلوعی برای ترک تفریحی مواد
عواملی که بر ترک کوکائین اثر می گذارند؟
عوامل مختلفی می توانند بر مدت و شدت ترک کوکائین اثر بگذارند. برخی از این موارد شامل موارد زیر است:
- میزان مصرف کوکائین: افرادی که از مقادیر زیادی کوکائین استفاده کرده اند در هنگام ترک علائم یک ترک طولانی مدت (علائم شدیدتری) را مانند روان پریشی تجربه می کنند، در کلینیک طلوعی دوباره، بیماران در دوره ترک اعتیاد کوکائین تحت نظر روانشناس و روانپزشک مخصوص ترک اعتیاد قرار خواهند گرفت تا این علائم را بسیار کمتر از بیماران همسان خود در مراکز دیگر تجربه کنند.
- مدت زمان استفاده: به عنوان مثال، افرادی که برای مدت طولانی (مثلاً چندین روز) کوکائین مصرف کردهاند، ممکن است در طول ترک ۲۴ تا ۴۸ ساعت بخوابند. این دوره گاهی اوقات به عنوان “تصادف” نامیده می شود.
- مدت زمان کلی مصرف کوکائین: مصرف طولانی مدت کوکائین با افزایش خطرات ترک طولانی مدت همراه است.
- استفاده از جندین مواد مخدر: استفاده از مواد دیگر همراه با کوکائین می تواند بر علائم ترک و شدت آنها تأثیر بگذارد.
- مدل کوکائین مصرفی: به عنوان مثال، ترک اعتیاد اگر به صورت کشیدن کوکائین کراک باشد راحت تر از مصرف کردن کوکائین پودری است.
آیا دارو به ترک کوکائین کمک می کند؟
هیچ دارویی وجود ندارد که به طور خاص توسط FDA برای ترک کوکائین تایید شده باشد. داروهای حمایتی ممکن است برای کاهش علائم خاص مرتبط با ترک کوکائین یا در نتیجه عوارض در طول ترک استفاده شوند. به عنوان مثال، افرادی که با بی خوابی دست و پنجه نرم می کنند ممکن است دیفن هیدرامین، ترازودون یا هیدروکسی زین را برای کاهش مشکلات خواب دریافت کنند. این داروها به کنترل و کاهش علائم و ناراحتی های حین ترک کمک می کند.
علائم ترک کوکائین
مصرف کوکائین تاثیرات زیادی بر مغز و بدن انسان می گذارد. پس از ترک آن، مغز و بدن شروع به بازسازی خود می کنند. هنگامی که مغز کوکائین را در زمان مورد نظر دریافت نکند علائم ترک بروز می کند. این علائم معمولا شدید نیستند و جای نگرانی نیست. عوارض ترک کوکائین عبارتند از نشانه های بدنی مانند خونریزی از بینی ، عرق شدید، از دست دادن وزن، گشاد شدن مردمک چشم، گاهی تشنج اتفاق می افتد. این علائم با استفاده از قرص ترک کوکائین که توسط پزشک در کلینیک ها یا کمپ ترک کوکائین تجویز می شود، کاهش پیدا می کند.
همچنین اثرات رفتاری ترک کوکائین از قبیل بیش فعالی، تحریک پذیری، زیاد صحبت کردن و زود عصبانی شدن است که می توان با داروی جایگزین کوکائین آن ها را کمتر کرد. در برخی موارد ترس و پارانوئید و توهم وعلائم روان پریشی نیز در افراد دیده می شود.
معمولا ترک محرک شامل علائم فیزیکی شدید نیست یعنی خطرات پزشکی فوری برای بیمار ایجاد نمی کند، اما در حالت روانی برخی از افراد ممکن است در معرض مسائل روانی شدید مانند افسردگی و افکار و احساسات بسیار منفی باشند. تمام این علائم در کلینیک ها و مرکز ترک کوکائین توسط پزشک و پرستار متخصص تحت کنترل هستند و برای کاهش آن ها از داروهای مناسب استفاده می شود.
علائم و نشانه های ترک کوکائین ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- خلق و خوی افسرده و بی لذتی، یا از دست دادن علاقه به چیزهایی که زمانی برای فرد لذت می برد.
- پرخوابی (خوابیدن بیش از حد) یا بی خوابی (ناتوانی در به خواب رفتن یا به خواب ماندن)
- خستگی جسمی و روحی.
- ضربان قلب کند شده.
- اضطراب و تحریک پذیری
- تمرکز ضعیف
- حافظه ضعیف.
- عقب ماندگی یا بی قراری روانی حرکتی، به معنای کاهش یا تغییر حرکت فیزیکی.
- افزایش گرسنگی، اشتها و افزایش وزن.
- هوس، یا میل شدید به مصرف کوکائین.
شروع علائم ترک کوکائین ممکن است به نوع کوکائینی که فرد استفاده می کند بستگی داشته باشد. برای مثال، مصرف منظم کراک با شروع نسبتاً سریعتر علائم ترک کوکائین، به ترتیب ساعتها پس از آخرین مصرف آن، همراه است. به طور کلی، علائم حاد ترک کوکائین ممکن است حدود ۳-۴ روز طول بکشد. با این حال، برخی از علائم ترک کوکائین می تواند برای ۳-۴ هفته در افراد خاص باقی بماند.
شدت و مدت زمان برای تمام شدن علائم ترک ممکن است بین افراد متفاوت باشد. به عنوان مثال، یک مطالعه راجع به پیشرفت بهبودی در افراد معتاد به کوکائین، نشان داد که کنترل تکانه حتی پس از ۴ هفته پرهیز از مصرف بهبود نیافته است.
موارد مهم تر ترک کوکائین می تواند خطر عود را در فرد افزایش دهد. یک مطالعه نشان داد که بیمارانی که در تست مشخص شد مصرف زیادی داشتند، مصرف مجدد مواد را چهار برابر بیشتر از افرادی که امتیازات پایینی داشتند، شروع کردند.
علائم شدید در چه کسانی رخ می دهد؟
معمولا عوارض ترک کوکائین شدید نیست و در مراکز ترک و کلینیک ها به صورت کنترل شده و ضعیف رخ می دهد. اما شدت علائم در افراد می تواند بسیار زیاد در بین افراد متفاوت باشد. این علائم تحت تأثیر عوامل زیادی مانند
- سن بیمار
- سلامت عمومی
- میزان مصرف کوکائین
- مدت زمان مصرف کوکائین
- مسیر درمان و تجویز
- مصرف همزمان مواد دیگر در کنار کوکائین
علائم ترک می تواند به حدی شدید باشد که افراد را به سمت استفاده دوباره صرفاً برای تسکین درد و ناراحتی ناشی از ترک سوق دهد.
آیا ترک کوکائین امکان پذیر است؟ | سم زدایی کوکائین
سم زدایی پزشکی شامل مجموعه ای از مداخلات طراحی شده پزشکی برای مدیریت کردن مسمومیت های حاد و ترک اعتیاد است. سم زدایی با حذف سموم از بدن شما حمایت می کند و آسیب فیزیکی ناشی از این ماده را به حداقل می رساند.
در سم زدایی کوکائین نظارت، حمایت از بیمار و داروهای لازم برای بیماران فراهم می شود، همچنین کلینیک ترک اعتیاد کوکائین در صورت بروز عوارض، مراقبت های پزشکی فوری را برای بیماران فراهم می کند، پزشکان کلینیک طلوعی دوباره در مرحله سم زدایی در صورت افکار خودکشی، توجه و درمان فوری را فراهم می کنند.
سم زدایی پزشکی می تواند به صورت بستری انجام شود، به این معنی که شما در طول مدت درمان سم زدایی در کلینیک حضور کامل دارید، یا به صورت سرپایی، به این معنی که در خانه خودتان هستید اما طبق یک برنامه مشخص به مرکز سم زدایی می آیید. در سم زدایی به حالت بستری مراقبت و توجه ۲۴ ساعته ارائه می شود، که می تواند برای افرادی که علائم شدید دارند یا در معرض خطر عوارض هستند، همانطور که در بالا ذکر شد، یا افرادی که ممکن است در معرض خطر ترک چندین ماده (مانند کوکائین و الکل) باشند، مفید باشد.
سم زدایی بستری می تواند شامل بیمارستان ها یا مراکز سم زدایی سرپایی باشد، در حالی که سم زدایی سرپایی می تواند شامل بیمارستان روزانه، مراکز سرپایی سم زدایی مستقل، مطب پزشک یا خدمات مراقبت های بهداشتی (تایید شده توسط وزارت بهداشت) در منزل باشد.
پس از ترک کوکائین: ادامه درمان
ترک اعتیاد تنها اولین مرحله در بهبودی از اعتیاد به کوکائین است. چندین سطح مراقبت پس از سمزدایی وجود دارد که میتواند به رفع مشکلات اساسی که ممکن است منجر به اعتیاد شده یا در ایجاد آن نقش داشته باشد، کمک کند. تنظیمات بازپروری میتواند شامل موارد زیر باشد:
توانبخشی بستری:
در توانبخشی بستری، شما در یک مرکز درمانی زندگی می کنید و مراقبت و نظارت شبانه روزی دریافت می کنید. شما در اشکال مختلف درمان فردی و گروهی، گروههای سلامت و تندرستی، گروههای آموزشی، و گروههای حمایت متقابل، مانند کوکائین گمنام شرکت میکنید، همچنین مهارتهای پیشگیری از عود را یاد میگیرید، در خانواده درمانی شرکت میکنید، و درمان برای سلامت روانی مشترک دریافت میکنید.
پیشنهاد می شود: چطور می توانیم اعتیاد را در کلینیک ترک کنیم؟
توانبخشی سرپایی
در طول دوره توانبخشی سرپایی، شما در خانه زندگی می کنید و طبق برنامه منظمی به این مرکز می آیید. درمان سرپایی میتواند در سطوح مختلف شدت انجام شود، مانند برنامههای سرپایی فشرده بسیار حمایتی که نیاز به حضور مکرر دارند، یا برنامههای استاندارد سرپایی حمایتی کمتر که ممکن است نیاز به حضور ۱ تا ۳ بار در هفته داشته باشند. خدمات ارائه شده مانند خدمات بستری، از جمله مشاوره فردی و گروهی، جلسات آموزشی متمرکز، گروه های مهارتی، و گروه های حمایت متقابل است.
نحوه دریافت کمک برای اعتیاد به کوکائین
اگر با سوء استفاده یا اعتیاد به کوکائین دست و پنجه نرم می کنید،
باید بدانید که سم زدایی و درمان کوکائین می تواند به شما
کمک کند تا زندگی خود را به مسیر درست برگردانید.
مهم نیست در حال حاضر چقدر اوضاع بد به نظر می رسد، همیشه امید وجود دارد و مردم می توانند
از سوء مصرف مواد و اعتیاد بهبود پیدا کنند و به زندگی رضایت بخش و سازنده ادامه دهند.
کمک کردن به یکی از عزیزان مبتلا به اعتیاد همیشه آسان نیست، اما میتوانید آنها را حمایت و تشویق کنید، که ممکن است آنها را تشویق کند که به دنبال کمک باشند. ممکن است ابتدا در مورد نگرانی های خود با آنها صحبت کنید و آنها را تشویق کنید که به یک مرکز ترک اعتیاد خوب در تهران و یا شهر خودتان مراجعه کنند. یک پزشک متخصص ترک اعتیاد می تواند وضعیت آنها را ارزیابی کند و به تعیین مسیر مناسب کمک کند و شاید عزیز شما را به درمان فکر کرده و درمان خود را در مرکز مناسب شروع کند.
کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دوباره، به عنوان یکی از مراکز تخصصی ترک اعتیاد در تهران، با ارائه خدمات بستری کامل و سرپایی توسط پزشکان مجرب و با استفاده از امکانات پیشرفته، به شما در ترک اعتیاد به کوکائین کمک میکند. مدیریت این کلینیک به شما اطمینان میدهد که نه تنها در فرآیند ترک اعتیاد همراه شما خواهد بود، بلکه در مواجهه با وسوسههای احتمالی نیز حمایت لازم را فراهم خواهد کرد.
تماس ۲۴ ساعته با مشاورین مرکز
نازنین روشن طبری هستم، روانشناس بالینی با بیش از ده سال تجربه در حوزه ترک و درمان اعتیاد و مدیریت داخلی کلینیک طلوعی دوباره.